20.8 C
Amsterdam
zaterdag, juni 3, 2023

YOUNG DYLAN DROPT EERSTE SINGLE

- Advertisement -
- Advertisement -

Young Dylan is wellicht nog niet zo’n bekende naam in de Nederlandse hitlijsten, maar toch kennen veel mensen hem al wel. Zo is de jonge artiest te horen op ‘Deze Avond’ en ‘Discotheek’, beiden tracks op het album ‘De Nacht Is Van Ons’ van Antoon. ‘Discotheek’ kreeg zelfs al méér dan vijf miljoen streams op Spotify. Young Dylan duikt door deze samenwerking dan ook wel eens spontaan op bij live optredens van Antoon. Nu heeft hij besloten om zelf een eerste eigen single uit te brengen, genaamd ‘Student Met Schijt’.

“Mijn nieuwe single ‘Student Met Schijt’ is gewoon uit mijn leven gegrepen! Allemaal met een dikke knipoog natuurlijk, maar wel real”, aldus Young Dylan, die zelf in Delft studeert. “Uiteindelijk wil ik iets gaan doen met mijn studie Technisch Bestuurskunde, maar als ik dat nu kan combineren met mijn favoriete hobby… dat is toch geweldig? Daarom ben ik de studio in gedoken met een groep vrienden en dit is de eerste single die ik goed genoeg vond om uit te brengen. Ik hoop dat andere mensen er net zo los op gaan als ik!”.

‘Student Met Schijt’ komt uit via Maison PB en is vanaf vandaag beschikbaar op alle online streamingportals. Young Dylan zal de komende maanden nog meer eigen muziek uitbrengen en in het hele land optreden met zijn feest-act. Hij is te boeken via boekingskantoor Your Agency.

Young Dylan
Muziek was altijd aanwezig in het leven van Young Dylan. Dylan van Rhijn is geboren en getogen in Hoorn, maar zijn moeder is Iers en in Ierland speelt muziek een belangrijke rol. Er gaat in de lokale pub daar geen avond voorbij waarbij de klassiekers niet door heel de tent, uit volle borst, worden meegezongen, Deze liederen zijn vaak een manier om verhalen te vertellen, maar zijn voornamelijk bedoeld om een lach op het gezicht te toveren en extra gezelligheid te creëren. Dit is de cultuur waarin Young Dylan is opgegroeid en daarom is hij op latere leeftijd in het licht van deze traditie zelf ook begonnen met het maken van muziek met vrienden, waarvan Antoon de bekendste is.

Deze gezelligheid en gekkigheid is goed terug te horen in Young Dylans muziek, met lyrics die voor het overgrote deel gebaseerd zijn op zijn studentenleven in Delft.

- Advertisement -

Het laatste nieuws

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -