1.1 C
Amsterdam
vrijdag, december 9, 2022

WINNE STELT OPTREDEN UIT NA DOOD VAN FEIS

- Advertisement -
- Advertisement -

De Rotterdamse rapper Winne treedt op 4 januari niet op in de Kroepoekfabriek in Vlaardingen. Hij heeft die beslissing genomen na de dood van collega Feis, met wie hij een unieke band had, veel samenwerkte en regelmatig optrad.

Concert wordt verplaatst

De Kroepoekfabriek laat weten dat het concert verplaatst wordt naar een nader te bepalen datum. Mensen die al een kaartje hadden gekocht, zijn per e-mail geïnformeerd.

Een treurige dag

De 32-jarige Rotterdammer Faisal, artiestennaam Feis, kwam in de vroege ochtend van 1 januari om het leven bij een schietpartij op de Nieuwe Binnenweg in Rotterdam. Ook zijn broer Bilal zou zijn beschoten, maar hij heeft het overleefd.

Mogelijke dader(s) opgepakt

Voor de schietpartij zijn zeven personen opgepakt. Dat gebeurde op het Heemraadsplein in Rotterdam. De politie loste daarbij een aantal waarschuwingsschoten.

Hiphop community reageerd

In de Nederlandse hiphopscene is geschokt op de dood van Feis gereageerd. Hij stond bekend als een artiest die voor zijn fans makkelijk te benaderen was en altijd tijd maakte voor een foto of een praatje. Hij wordt door velen gezien als een pilaar van Nederlandse underground rap. Onder andere Boef, Ronnie Flex, Lijpe, Josylvio, Latifah, Broederliefde en vele andere artiesten tonen hun emoties via Instagram.


Winne en Feis


Winne

Kort geleden was Feis in de hoge toren Calypso in het centrum van Rotterdam gaan wonen. Enkele uren voor zijn dood publiceerde hij op zijn Instagram stories van daaruit gemaakt filmpjes van het vuurwerk in de stad.


Laatste Instagram story van Feis

- Advertisement -

Het laatste nieuws

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -