18.6 C
Amsterdam
donderdag, september 28, 2023

WINNAARS VAN DE FUNX AWARDS 2020 ZIJN BEKEND

- Advertisement -
- Advertisement -

De FunX Music Awards 2020 zitten erop en alle winnaars zijn bekend. In verband met de corona maatregelen vond de awardshow dit jaar plaats zonder publiek. Ondanks dat waren er wel optredens van onder andere Boef, Josylvio, Ir Sais, Numidia, Henkie T en Murda.


BOEF


De nominaties voor de categorie ‘Artist of the Year – Male’ waren dit jaar Lijpe, Boef, Henkie T, Frenna en de winnaar van de Golden Lemon Awards 2019 Josylvio! 

Niemand minder dan Boef heeft deze prijs in ontvangst mogen nemen. Zijn album “Allemaal een Droom” heeft hij het record van 5 miljoen streams op Spotify binnen een dag. Boef heeft verder ook de categorieën  ‘Best MC’ en ‘Best Album’ gewonnen.

‘Tout est bon’ van Boef en Numidia is als winnaar uit de koker gekomen voor de categorie Best Song. Andere tracks die hiervoor in aanmerking kwamen zijn ‘Aya’ van Murda, Bilal Wahib met ‘Video Vixen’, Josylvio met ‘Waarom Zoeken Naar Liefde’ en de track ‘Wat Is Je Naam’ van Yxng Le en Frenna. 


FRENNA, BROEDERLIEFDE, NUMIDIA, BILAL WAHIB EN YSSI SB


De huidige nummer twee van de Raptop 100 (2019) Frenna heeft de categorie ‘Best Singer’ in ontvangst mogen nemen. Broederliefde heeft de categorie ‘Best Group’ gewonnen.


Nieuwkomer Bilal Wahib mocht dit jaar de categorie ‘Next Best’ in ontvangst nemen. De andere die hiervoor genomineerd waren ADF Samski, Yssi SB, Jack en Qlas & Blacka. Yssi SB heeft wel de categorie ‘Best Video’ naar binnen gesleept met zijn track ‘Paper Zien (Remix)’. 

De nominaties voor de categorie ‘Artist of the Year – Female’ waren dit jaar Tabitha, Famke Louise, Yade Lauren, Lauwtje en Numidia. Laatstgenoemde heeft dit jaar deze award in ontvangst mogen nemen. Numidia verbrak meerdere records met de track ‘Tout est bon’. Niet iedereen was het tevreden met deze uitslag. Zo liet Yade Lauren haar onvrede over de uitslag op Instagram weten.


DE GOLDEN LEMON AWARDS 2020 (#GLA20)


De stembussen voor de tweede editie van de Golden Lemon Awards zijn nu geopend en je kan stemmen op jouw top 5 rap act van het afgelopen jaar. GLA is in vergelijking met andere award uitreikingen anders, je hebt namelijk maar drie “categorieën”, de ‘Legend Appreciation Award’, de ‘Talent Award’ en de main award en dat is de ‘Rap Act van het jaar’. Vorig jaar heeft niemand minder dan Nino de Legend Appreciation Award in ontvangst mogen nemen en Drew heeft de Talent Award in ontvangst mogen nemen. Josylvio is de huidige nummer één van de Raptop 100. 

De stembussen zijn geopend tot en met maandag 9 november, dus er is genoeg tijd om jouw top 5 samen te stellen en daarop te stemmen!

- Advertisement -

Het laatste nieuws

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -