16 C
Amsterdam
zaterdag, mei 25, 2024

VIJF TOONAANGEVENDE MANAGERS IN DE RAP INDUSTRIE

- Advertisement -
- Advertisement -

We kennen natuurlijk allemaal de gezichten van onze favoriete artiesten. Maar wie is het gezicht achter hen? Wie is hun rechterhand en partner? Managers kunnen soms nog wel eens vergeten worden door het grote publiek. Soms omdat ze dat zelf willen (komen we later op terug) en soms omdat ze simpelweg niet door iedereen gezien worden. Er zijn een aantal grote managementbureaus in de Nederlandse scene en wij zetten ze vandaag in het zonnetje. Hier zijn vijf toonaangevende managers in de rap industrie. (PART 1)Nathan Moszkowicz 


MANAGERS IN DE RAP
Bron: Instagram

Inderdaad de zoon van. In 2013 richtte hij zijn eigen managementbureau NAMAM op. En dat terwijl hij zelf toen nog achttien jaar was. In zijn jongere jaren wist hij al dat hij niet bepaald een studiebol was. Vanwege zijn ADD was het voor hem heel moeilijk om te leren. School was dus niet zijn favoriete bezigheid. Wat hij wel heel leuk vond was het organiseren van kleine evenementjes in clubs. Dit deed hij al vanaf zijn vijftiende.

NAMAM is ontstaan nadat hij op een avondje uit Géza Weisz tegenkwam. Géza was toen al bezig met zijn carrière als DJ en klaagde vaak over zijn toenmalige management. Nathan trok de stoute schoenen aan en zei: ‘Laat mij dat dan voor je doen.’. Het duurde even, maar uiteindelijk vloeide er een mooie samenwerking uit tussen Géza en Nathan. Inmiddels is NAMAM uitgegroeid tot een van de grootste managementpartners en hebben zij artiesten als 3Robi, Lil Kleine, Yung Felix en Bilal Wahib onder hun hoede. Naast artiesten uit de rap scene managen zij ook acteurs als Gaby Blaaser en Oussama Ahammoud. Nathan zegt dat zijn grootste kracht binnen het management ligt aan het feit dat hij zelf de doelgroep is van zijn eigen talenten. Hierdoor weet hij altijd wat er speelt. Ook vindt hij het een prioriteit om iedere dag contact te hebben met zijn talenten. Hierdoor behoort Nathan tot één van de meest toonaangevende managers in de rap industrie.


Breghje Kommers en Ali B


Deze lowkey business woman is de eigenaresse van het management- en eventsbureau SPEC. Al in 2000 is dit bureau door haar opgericht. Het begon als evenementenbureau waar vooral hiphop feesten en festivals werden opgezet. Later ontwikkelde het bedrijf zich tot een managementbureau en heeft Ali B zich niet alleen als partner van het bedrijf aangesloten, maar ook als levenspartner van Breghje zelf. In 2006 trouwden zij en inmiddels hebben zij drie zoontjes: Nouri, Omar en Amin.

Opvallend aan Breghje is dat ze zelf heel onopvallend door het leven gaat. Er zijn amper foto’s van haar te vinden en een Instagram account heeft ze niet. Veel mensen weten dus niet eens hoe zij eruit ziet, terwijl zij single-handedly een van de belangrijkste managementbedrijven in de Nederlandse hiphopscene heeft opgebouwd. Volgens de mensen in de scene die haar wél kennen is zij precies zoals zij zich in de media vertoont: onberekenbaar. Je weet nooit wat er van binnen bij haar gebeurt. Maar vergis je niet, dit is juist haar sterkste punt. Voor vele mensen is zij ‘unbreakable’ en dat is een kwaliteit die je écht nodig hebt in deze wereld. Dus hoewel velen haar gezicht niet kennen, je hoeft haar naam maar te droppen en iedereen weet over wie je het hebt.

Breghje Kommers
Bron: FD PERSOONLIJK

Brahim en Mo Fouradi


Brahim en Mo Fouradi
Bron: Instagram

Als je al wat langer rondloopt op deze aardbol dan ken je deze nog van hun tracks van vroeger zoals: Mijn Lady en 1 Ding (beide trouwens te beluisteren in onze TB CLASSIX Playlist #plug). Deze tunes kwamen beide in de early 00’s uit. Ze waren destijds best succesvol. 1 ding behaalde ooit de nummer 8 plaats in de top 100. Maar Brahim heeft het ‘achter de schermen’ werk eigenlijk altijd al leuker gevonden dan om zelf op het podium te staan. Vroeger deden zij dan ook alles zelf. Dat zij ambitie hebben is ook zeker gebleken. Ze hebben nu het internationale managementbureau La Foux opgericht en Brahim Fouradi is ook de rechterhand van groot producent Simon Cowell. Hij heeft ook muziek gemaakt met Robbie Williams en is inmiddels uitgegroeid tot een wereldwijd fenomeen. Managementbureau La Foux is heel serieus te nemen met artiesten als Lijpe, Kevin, Josylvio, Sevn Alias en Ashafar. Daarom behoren tot de vijf toonaangevende managers in de rap industrie.


Koos Groenendijk


Koos Groenendijk is sinds 2013 eigenaar van Bespoke Management. In 2007 deed hij ervaring op met het financieel managen van artiesten bij Grey Men, een fiscaal en financieel adviesbureau voor de entertainmentwereld. Al snel besloot Koos dat hij zich wilde focussen op de hiphopscene. Tegenwoordig loopt zijn bedrijf goed en is hij manager van onder andere Idaly, Adje en Naaz. In het verleden is hij ook manager geweest van Hef, The Opposites en Turk. Daarnaast is hij ook CEO bij Appelsap Fresh Music Festival én is hij boeker van grote internationale hiphop acts. Deze guy zit zeker niet stil. Een grappig feitje over hem is dat zijn eerste baan bij de McDonalds in Amsterdam was. Laat niemand je dus vertellen dat je er niet kan komen als je nu bij de McDonalds werkt!

KOOS GROENENDIJK
Bron: PUNA.nl


Bart van Houten

MANAGERS IN DE RAP
Bron: Instagram

Bart van Houten kende een jeugd waar geld, criminaliteit en macht op de eerste plaats stonden. Door een plotselinge verandering in zijn leven, draaide alles ineens om in een positievere richting. Hij richtte samen met Stacey Walroud, beter bekend als producer Esko, het hiphop platenlabel Van Klasse. Door middel van het maken van muziek lieten zij probleemjongeren weer onderdeel worden van de maatschappij. Eén voorbeeld hiervan is de nummer 1 rap act uit de Raptop 100 lijst van 2019, namelijk Josylvio

Van Houten heeft naast het label tevens zijn eigen managementbureau opgericht, genaamd In Corsa Management. Hieronder vertegenwoordigt hij met zijn team topartiesten uit de Nederlandse rap industrie zoals Esko, Woenzelaar en Lauwtje, maar ook opkomende en veelbelovende namen zoals Bryce, Rafello, Kevcody en KrankJorem. Bart van Houten is hiermee één van de meest toonaangevende managers in de rap industrie.
- Advertisement -

Het laatste nieuws

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -