16.8 C
Amsterdam
donderdag, juni 13, 2024

VIJF FILMS EN SERIES WAAR RAPPERS EEN ROL IN SPELEN

- Advertisement -
- Advertisement -

De multitalenten zijn vandaag de dag niet aan te slepen. Rappers worden acteurs en acteurs worden rappers. Je ziet het best vaak en het is ook niet gek; waarom zou je talent niet benutten dat je wel in je hebt? Wij geven je graag een kijkje in deze wereld en daarom vandaag voor jou: vijf films en series waar rappers een rol in spelen. Heb je Netflix bij de hand? Deze wil je allemaal in je lijst zetten!


1. MOCROMAFFIA


Laten we beginnen met een makkelijke. Het eerste seizoen van deze hitserie is sinds 2018 te zien op videoland en we gaan eerlijk met je zijn. Als je deze nog niet gezien hebt dan loop je écht achter. ‘Geen tijd’ is ook geen smoesje, want deze serie wil en kan je gewoon in één keer verslinden. Goed, rappers, back to the point. Het verhaal gaat over een oude groep vrienden die besluiten om het criminele pad te betreden. Door jaloezie en ruzie gaat de vriendenclub uit elkaar en uiteindelijk worden zij vijanden. Ondertussen is er ook een journalist die het hele verhaal volgt met gevaar voor eigen leven. In deze serie hebben meerdere rappers een rolletje bemachtigd. Zo zien we Woenzelaar als ‘Belg’, Sevn Alias als ‘Stille’ en Bilal Wahib als ‘Mo De Show’. In seizoen twee zagen we ook een klein rolletje voor rapper ICE. Het tweede seizoen van de serie kwam in 2020 uit en een derde seizoen is ook al bevestigd. Er is ook een soundtrack album uitgebracht voor beide seizoenen met tracks van o.a.: Ashafar, Josylvio, Qlas & Blacka, Kevin, Hef en Sevn Alias. Je kunt de lijst checken op Spotify. 


2. GANGSTERBOYS


Even terug in de tijd. In 2010 kwam deze (toen) legendarische film Gangsterboys uit. Rapper van het eerste uur Yes-R had een van de hoofdrollen. Het verhaal ging over twee jongens die graag het rapleven wilde combineren met criminaliteit. Met het geld wat zij verdienden met de verkoop van drugs, konden zij meedoen aan optredens en events. Zoals je misschien zelf al zou verwachten loopt dit niet helemaal zoals gepland, en komen de twee regelmatig in de knoop met de politie. Waar Mocro Maffia een hele serieuze serie is, is dit echt een comedy film waarin de meest belachelijke dingen gebeuren. Naast Yes-R hebben ook Sjaak, Hef, Negativ en Darryl een rol. De film kwam met bijpassende track die geheel toevallig ook ‘Gangsterboys’ heet met Yes-R, Darryl, Sjaak en Soesi B. Zin in wat ouderwetse humor met je favoriete rappers van toen? De film is te zien op Videoland en Pathé Thuis


3. PATSER


Een film die origineel van Belgische bodem is, in samenwerking met Nederlandse acteurs en uiteraard, ook rappers. Het verhaal gaat over vier vrienden in de drugswereld. Op een dag trekken ze de stoute schoenen aan en besluiten ze om een coke deal te saboteren en om de drugs zelf te verkopen. Dit loopt echter uit de hand en leidt tot een ruzie tussen twee grote kartels. In deze misdaadfilm speelt Ali B een van de hoofdrollen. Zijn tegenstander in de film heeft niemand minder dan Adje en Hef als handlangers. Daarnaast wordt de trailer ingesproken door Josylvio. In deze film had hij nog niet zo’n grote rol, maar hier komen we straks wel op terug. De film kwam uit in 2018 en heeft ook weer een bijpassende soundtrack met tracks van o.a.: Ronnie Flex, Ali B, Mula B, Dopebwoy, Boef, Soufiane Eddyani, Hef, Lijpe en Ismo. De tracklist is te vinden op Spotify. 


4. SURINAME DE FILM


Deze naam hebben we al eens eerder laten vallen, maar hij hoort zeker ook thuis in dit rijtje. Deze kersverse film is dit jaar nog uitgekomen en is ook niet zomaar een film. Het is de eerste Pathé Thuis Original film. Je weet wel, hoe je ook Netflix- en Videoland originals hebt. Suriname is een misdaad/dramafilm en speelt zich, verrassing, af in Suriname. Het gaat over een nieuwe presidentskandidaat die door zijn criminele verleden verstrikt raakt met justitie en het criminele circuit in Suriname. Het is een spannend verhaal over macht, corruptie en ego’s. Een must see, alleen al om het verhaal. Deze film hoort in dit rijtje thuis omdat niemand minder dan Josylvio de ‘bad guy’ speelt. Het was de eerste film waarin hij een grote rol speelt en we moeten hem daar credits voor geven. Joost is écht wat je noemt een multitalent. Well done! Leuk feitje over deze film: Raptop mocht aanwezig zijn bij de première en heeft daar onder andere de Golden Lemon Award voor ‘Rap act van het jaar’ mogen uitreiken aan Josylvio. Mocht je je nog afvragen waar deze film te zien is: Pathé Thuis is waar je moet wezen!


5. CATACOMBE


Misschien kan je aan de titel van de film al raden waar deze ongeveer over gaat. Het verhaal gaat over een profvoetballer genaamd Jermaine die zich staande probeert te houden door een gokverslaving te onderdrukken met het spelen bij een professionele club. Terwijl zijn voetbalcarrière steeds meer op gang komt, gaat er steeds meer mis in zijn persoonlijke leven. Zijn vrouw verlaat hem, en hij komt in de verleiding van matchfixers en andere foute personen. Misschien raadt je het al, dit is geen gezellige film. Terwijl Jermaine vecht tegen zijn hardnekkige gokverslaving lijkt zijn leven langzaam door zijn vingers te slippen. Het is een spannend en duister verhaal en de film is geregisseerd door dezelfde man achter de film ‘Rabat’ een Nederlandse klassieker over drie mannen op een reis naar Marokko. De hoofdrol van deze film lijkt helemaal weggelegd voor rapper Willem de Bruin. Die je waarschijnlijk wel kent van The Opposites. De film werd goed ontvangen en stond in 2018 op de shortlist voor De Beste Buitenlandse film voor de 91st Academy Awards, helaas heeft de film de prijs nooit gewonnen. Maar we bedoelen maar, deze wil je niet missen. De film is te kijken op Videoland en Pathé Thuis. Zat jouw favoriete rapper hiertussen? Laat het ons weten in de comments.


- Advertisement -

Het laatste nieuws

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -