1.6 C
Amsterdam
dinsdag, december 5, 2023

VICCENS HEEFT NIEUWE SINGLE “DROMEN VAN” GEDROPT

- Advertisement -
- Advertisement -

Wie Viccens kent van zijn Trap of Plugg nummers leert vandaag een andere kant van Viccens kennen. Hij durft te experimenteren met zijn sound en de aandachtige luisteraar herkent zelfs een vleugje R&B.

De eerste demo van “Dromen Van” ontstond in 2019. Sindsdien heeft Viccens het nummer altijd dichtbij zich gehouden en heeft hij gewacht tot het voelde als het juiste moment om het nummer uit te brengen. Dat moment is nu aangebroken. Na zijn laatste verassende en surreële single “Wa Dachte?” met Joost en Kleine Crack wil Viccens meer persoonlijkheid delen met zijn luisteraars.

In het eerste deel van het nummer geeft Viccens de droom weer die iedereen lijkt te hebben; veel geld en mooie dure spullen. Later veranderde deze droom en in “Dromen Van” verandert dit ook stap voor stap mee. In het tweede deel hoor je die realisatie en de dingen die een belangrijkere rol gaan spelen. De track groeit mee en daarmee laat hij zien dat het oké is om materiële dromen los te laten.

Het nummer is melancholisch maar daartegenover ook hoopvol. De productie van WK, Boetjeh en Sjenkie bloeit samen met Viccens zijn vocals ook naar een melodieus geheel met een kenmerkende gitaar solo van de Nijmeegse Zaffré.

In plaats van een videoclip is er gekozen voor een 5-delige Reels/Tiktok reeks. Deze videos zijn nauwkeurig uitgedacht en filmisch zodat je blijft kijken om te begrijpen wat er gebeurt. Ook de honger komt terug in de eerste short video, zo rapt hij dat hij aan het recorden is terwijl de kapper zijn haren doet. Dit beeld is tevens ook terug te zien op de cover van “Dromen Van”.

De reels serie is geregisseerd door Lorenzo Gentili en geschoten door BoniFilms. De styling is gedaan door “Tears” en “24/7”. De creative direction is van Viccens en Sinan Yavuz. De productie deed Viccens samen met Puck Rosa Smits. De coverart is gemaakt door “Smokinggurb”.

- Advertisement -

Het laatste nieuws

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -