19.8 C
Amsterdam
donderdag, september 28, 2023

VEECON 2023: GARY VAYNERCHUK’S SUPERCONFERENTIE DIE POPCULTUUR EN BUSINESS SAMENBRENGT IN INDIANAPOLIS

- Advertisement -
- Advertisement -

Raptop is internationaal gegaan met Veecon 2023! Meer dan 190 wereldklasse CEO’s, culturele smaakmakers en innovatieve thought leaders komen samen voor een driedaagse superconferentie georganiseerd door Gary Vee en VeeFriends, genaamd ‘Veecon‘. Vaynerchuk’s ambitie is om de ervaring van zakelijke conferenties te verstoren en opnieuw vorm te geven. Net als de Golden Lemon Conference van Raptop, is het bedoeld om te inspireren en connecten.

Wat is Veecon?

VeeCon, een superconferentie gehost door Serial Entrepreneur en Creator of VeeFriends Gary Vaynerchuk (alias Gary Vee), vond plaats in Indianapolis, Indiana op 18-20 mei 2023. Het tweede jaarlijkse evenement bracht meer dan 190 sprekers van wereldklasse samen – waaronder Fortune 500 CEO’s, marketing helden, iconen uit de popcultuur en vernieuwers – die de toekomst van de industrie vormgeven.

Het driedaagse, met NFT-tickets bekroonde evenement vond plaats op twee locaties in Indianapolis. De eerste dag in het White River State Park met buitenactiviteiten en muzikaal entertainment van Richie Evans, Tia Corine en Busta Rhymes. De tweede en derde dag zaten boordevol educatieve en inspirerende sessies op meerdere podia en merk stands in het Lucas Oil Stadium. In de avond traden komedianten Esther Povitsky, Andrew Schultz en zanger Jordin Sparks op.

“Ik ben ongelooflijk enthousiast en dankbaar om deze week een fenomenale line-up van branche-iconen, zakelijke leiders en merkpartners naar Indianapolis te brengen,” zei Vaynerchuk. “Ons evenement richt zich op wat belangrijk is voor het bedrijfsleven – het begrijpen van veranderingen in consumentengedrag, populaire cultuur en de impact van technologie op merken. Dit is een conferentie als geen ander – en zal hét marketingevenement van de industrie zijn voor de komende jaren.”

Onder de sprekers bevinden zich Timbaland, Illmind, Steven Bartlett, Bobbi Brown, Cesar Millan, Daymond John, Deepak Chopra, Drew Barrymore, Jessica Alba, Neil Patrick Harris, Tim Tebow, Yung Gravy en vele anderen.

Recap dag 1

Op de eerste dag lag de focus op buitenactiviteiten. Denk aan verschillende food trucks, gezelschapsspelletjes, hier en daar een panel, en vooral heel veel gezelligheid. Mensen die naar Veecon komen, moeten in het bezit zijn van een Veefriend. GaryVee’s Veefriends bestaan uit 283 NFT’s – of ja, karakters – die via marktplaatsen als OpenSea verkocht konden worden. Iedere karakter kan door meerdere mensen gekocht worden.

Eén van de bekendste Veefriends karakter is de Very, Very, Very, Very Lucky Black Cat. Expres zo genoemd natuurlijk, want zwarte katten “brengen ongeluk” en Gary wilde dit perspectief veranderen. Maar vergis je niet, die Veefriends torie is real. De duurste van de tweede series van de Veefriends – de Adaptable Alien #13905 – werd verkocht voor 42 ETH (dat toen gelijk stond aan $123,332.58).

De Adaptable Alien #13905

Wil je meer weten over de Veefriends? Check deze site dan even.

Dag 1 had echt een sicke afsluiting: Busta Rhymes trad live op, samen met zijn rechterhand Spliff Star. Busta is net 51 geworden, dus dat werd ook nog even gevierd in het TCU Amphitheater in Indianapolis. Alle millennials beseffen deze man natuurlijk, en Gary Vee is zelf een groot hiphop fan, dus het dak ging er helemaal af bij Busta’s liveshow. Ook nice: zijn voorprogramma Tia Corine is nog redelijk onbekend, maar ze was fire. Dus check haar als je into een mix bent van Nicki Minaj en Cardi B.

Recap dag 2 en 3

Op dag 2 en 3 waren er weer voldoende inspirerende sprekers, zoals Cesar Milan (bekend van The Dog Whisperer), Deepak Chopra, Daymond John en Steven Bartlett, Jessica Alba, Charlie Rocket, Illmind, Timbaland, Bux (Gala Music), Sara Baumann (Women & Weapons) en nog veel meer. Alle panels en keynotes vonden plaats in het Lucas Oil Stadium in Indianapolis.

Er waren meerdere stages: de main stage ‘Veecon Viper Stage’, de Marathon Mountain Stage, de Visa Creator Stage en de Rainbow Planet. Ook waren er ‘brand activations’ te vinden, een soort promotie stand voor bepaalde merken. Je kon gratis snoep van Sweet Swan halen, gamen, je had een Alien Café waar je even kon chillen, je kon naar artiesten luisteren in de music box, je kon de jezelf in de Veefriends wereld immersen via de Veefriend AI Portal, en er was een gigantische gekleurde glijbaan. Veecon haalde bij iedere volwassene de kind naar boven.

NFT Land

Veecon zou Veecon niet zijn als er niet voldoende aandacht werd besteed aan NFT’s. Zoals eerder gezegd heb je alleen toegang tot het event als je één van de Veefriend NFT’s bezit, dus letterlijk iedereen daar was down met NFT’s. In NFT land werden verschillende bekende NFT collecties gepresenteerd en waren er ook stands waar je meer info kon krijgen en foto’s maken en andere leuke activiteiten.

Veecon was echt het perfecte event voor mensen die van entertainment, technologie en lifestyle hielden, want het werd hier allemaal gecombineerd. Cesar Milan sprak over zijn werk als mensentrainer, Jessica Alba vertelde over hoe belangrijk zij het vond om iets goeds bij te dragen aan de wereld en dat er geen politieke kleur moet zijn als het aankomt op mensenrechten. Illmind benadrukte dat je moet doen wat goed voelt voor jou en je je niet gek moet laten maken door mensen die niet in je geloven en Timbaland liet z’n support voor AI muziek zien.

Indrukwekkend was ook BUX (Sarah Buxton), de big boss bij Gala Music. Zij vond dat de traditionele afspraken tussen labels en artiesten anders moest, omdat deze tot vandaag nog ten nadele van de artiesten werken. Met Gala Music biedt ze artiesten de kans om hun eigen muziek te ownen en dat alle inkomsten volledig community-based zijn. Lees hierover meer op hun website.

Veecon was enorm inspirerend en ook duidelijk goed om te netwerken en vriendschappen op te bouwen. Gary Vee is geslaagd om dit één van de grootste tech/entertainment/lifestyle events ter wereld te maken. Hij gaf in zijn slotspeech aan dat hij nog niet wist waar Veecon 2024 plaats zou vinden, maar wees niet verrast als dit bijvoorbeeld in Las Vegas of Dubai zal gebeuren. See you next year Veecon!

- Advertisement -

Het laatste nieuws

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -