16 C
Amsterdam
zaterdag, mei 25, 2024

VAN WERELDKAMPIOEN KICKBOKSEN NAAR RAPPER: CARRIERESWITCH VOOR SEMMY SCHILT

- Advertisement -
- Advertisement -

We kennen Semmy Schilt natuurlijk allemaal van zijn imposante kickboks carrière. Hij was eerder ook als figurant al te zien in verschillende commercials en Hollywood films. Nu is hij ook te zien- en te horen- in zijn eigen videoclip. Hij had zelf een jaar geleden niet kunnen bedenken om als artiest gepubliceerd op Spotify te vinden te zijn, laat staan als rapper

“​In groep acht mocht ik niet eens meezingen in de musical, ik moest playbacken”

Semmy Schilt


UIT NOOD GEBOREN

Toen de coronacrisis uitbrak moest hij kiezen; in afwachting de deuren van zijn gym sluiten of de mogelijkheden onderzoeken. Net als vele andere koos Semmy voor de enige optie die hij had, net als zovelen in de huidige wereld: hij ging online verder. Al snel werd duidelijk hoe belangrijk de live lessen zijn voor de leden, vertelt Semmy

 “E​r heerst een gevoel van verbondenheid en een ‘samen komen we hier doorheen’, dat is prachtig om te zien. Daarnaast hebben we vele nieuwe leden uit heel Nederland en zelfs het buitenland mogen verwelkomen. Zo zie je maar weer hoe makkelijk het eigenlijk is online”​

Semmy SChilt

HET WAS MAAR EEN GRAPJE


Om de verbondenheid met elkaar uit te dragen werd er een ‘United’ shirt ontworpen. Deze werd verloot onder de leden die online trainden en daarna werd het al gauw een populair item in de webshop. Met zijn team zocht Semmy naar nog meer manieren om deze boodschap meer body te geven en werd er, geïnspireerd door Ali B, gegrapt over het maken van een liedje.

 “​Eigenlijk was het een grappige samenloop van omstandigheden, het was nooit een serieus plan. Juist die knipoog maakt dit nummer zo bijzonder.​”

Semmy Schilt

UNITED


In tegenstelling tot de grap waaruit dit nummer is geboren, is de boodschap serieus vindt Semmy

We zijn er achter gekomen dat samen zijn in vele vormen niet langer vanzelfsprekend is. Dat verbondenheid een waardevol bezit is. Dit blijkt ook uit de huidige #BlackLivesMatter protesten, de ‘Pride’ steunbetuigingen en campagnes tegen het online pesten. Verdeeldheid onder mensen en alles wat daaruit voortvloeit is schadelijker dan welk virus ook. Ik hoop dat ik op mijn manier mag bijdragen aan het vormen van een eenheid. Met dezelfde visie is zelfs jaren geleden mijn gym opgezet; een veilige plek waar je welkom bent ongeacht wie of wat je bent. Een plek waar vele verschillende mensen samen komen.”

Semmy SChilt

FABIOLA VOLKERS

In de clip zien we nóg een bekend gezicht: Fabiola Volkers. Haar gevecht is logischerwijs afgelast, maar het trainen is gewoon doorgegaan.

“​ Het is geweldig dat we haar training online gewoon kunnen voortzetten. We weten niet wat de toekomst brengt, maar we gaan deze in elk geval goed voorbereid tegemoet. En vergis je niet hoor, Fabiola is zelfs op 1,5 meter gevaarlijk”

lacht Semmy Schilt

Semmy Schilt – United ft. T-Jin, That Q, & Fabiola Volkers
Like het, deel het en zoals we altijd zeggen ‘Don’t sleep on this’. 


- Advertisement -

Het laatste nieuws

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -