16.6 C
Amsterdam
donderdag, september 28, 2023

VAN TVOH NAAR WARNER MUSIC: DIT IS ZOË LIVAY

- Advertisement -
- Advertisement -

Niemand zag haar in 2019 aankomen: Zoë Livay. Hét talent dat TVOH verraste. Nog even een recap: Zoë kreeg van Ali B een contract aangeboden, maar toen hun visies te erg verschilden, is de samenwerking stopgezet. Roq ’n Rolla werd daarna een belangrijke partner en onlangs tekende Zoë bij Warner Music. Maar wie is deze powervrouw? En hoe ziet haar GLA top 5 eruit? Het was long overdue, dus check ons exclusieve interview met Zoë Livay.

1. Jij veroorzaakte in het seizoen van The Voice Of Holland 2019 een enorme sensatie! Hoe ging je hiermee om en wat heeft dit jou allemaal gebracht?

Eigenlijk besefte ik veel later pas hoe bijzonder het was dat Ali B mij een contract aanbood op nationale tv. Op dat moment stond ik er niet zo bij stil en ging ik er niet bewust mee om. Het heeft heel veel deuren voor mij geopend ik was al bezig met muziek maken, maar Ali heeft ervoor gezorgd dat ik echt de muziek ging leven en me echt heb kunnen ontwikkelen.


2. Afgelopen maandag heb jij getekend bij Warner Music! Hoe is dit tot stand gekomen en vanwaar deze keuze?

De samenwerking met Warner Music is heel organisch tot stand gekomen. Lotte de A&R van Warner hoorde mijn muziek en vond het hard! We zijn met elkaar in gesprek gegaan om te kijken of we hetzelde wilde. Dit was het geval en zo zijn we eigenlijk gaan samenwerken.


3. Afgelopen woensdag heb jij meteen je eerste track onder Warner uitgebracht, genaamd ‘Wijn en en Rozen’. Hier horen we een hele persoonlijke kant van jou. Hoe is deze track tot stand gekomen? Wat was je drijfveer?

De track is eigenlijk tot stand gekomen uit een bepaalde feeling die ik had. Ik heb nog weleens de neiging om mijn gevoel weg te stoppen en er niet over te praten. Sinds een tijdje ben ik door mijn muziek gaan praten en ben ik er klaar voor om mijn verhaal te delen met andere mensen in de hoop dat zij ook meer met elkaar gaan praten over gevoel. Het gevoel van pijn verdringen is de feeling van Wijn en Rozen. Het gaat in het nummer letterlijk over het wegdrinken van je verdriet en pijn. De tweede track ‘Let it go’ gaat daar en tegen over alles kunnen los laten en je problemen oplossen ipv ze erger te maken.


4. Wat is voor jou persoonlijk je beste track waar je het meest trots op bent en waarom?

Van wat er uit is ben ik het meest trots op Let it go. Het is een track die ik uit pure emotie heb gecreeërd en daardoor ook mijn eigen process van zelfliefde heb versneld.

Elk nummer wat ik maak en uitbreng is een stukje van mij en ik hoop dat mensen daar hun inspiratie uithalen”.

– Zoë Livay

5. Wat maakt jou anders dan andere artiesten in Nederland?

Ik denk dat ik qua stem voor een vrouw best een lage stem heb. Heb ook weleens gehoord aan de telefoon ja meneer? Haha :(: voor de rest wil ik echt een verhaal vertellen en heb ik ook veel met kleuren en spiritualiteit wat veel terug komt in mijn tracks en socials. Elk nummer wat ik maak en uitbreng is een stukje van mij en ik hoop dat mensen daar hun inspiratie uithalen.


6. Noem 1 nationale en 1 internationale artiest waarmee je nog echt een keer zou willen samenwerken.

Nationaal zou dat Kevin zijn en internationaal zou dat Jorja Smith zijn.

Net als alle andere artiesten, moest ook Zoë opeens dealen met de gevolgen van de coronacrisis. Ze zag hierin een kans om dichter bij zichzelf te komen:

7. Hoe hebben deze coronatijden jou beïnvloed als artiest?

Los van het feit dat het natuurlijk een vervelende tijd is voor iedereen, heeft het me juist dichter naar mezelf gebracht. Ik heb al mijn aankomende en net uitgebrachte nummers geschreven in coronatijd. Alle afleiding viel weg en ik had dat nodig. Ik ben mezelf meer gaan waarderen en ben een healing-proces met mezelf aangegaan.


8. Wat doe jij om jezelf muzikaal uit te dagen?

Ik blijf sowieso muziek maken, maar ik luister ook heel veel verschillende genres muziek. Dus ook bijv. opera en klassiek. Ik leer daar weer van en probeer los van piano en gitaar andere instrumenten steeds meer mee te nemen in mijn nummers waardoor je telkens een soort andere sound creëert.

Ze zit nu al een paar jaar in de game, dus we zijn benieuwd naar haar toekomstplannen.
9. Wat kunnen we bijvoorbeeld nog van haar verwachten? Zoë’s volmondige reactie:

Heel veel muziek!!!

“Ik hoop los van optredens, gouden platen, awards en dat ik ervan kan leven heel erg dat ik mensen mag inspireren met mijn muziek en persoonlijkheid”.

– Zoë Livay


10. Waar zie jij jezelf over 5 jaar? Wat wil je nog bereiken? Wat zie jij als ‘succesvol zijn’?

Over 5 jaar vind ik lastig. Ik zie mezelf dan als een gevestigde artiest die los van nummers ook veel kan betekenen voor de jongeren die moeite hebben met emoties en het praten daarover. Ik hoop los van optredens, gouden platen, awards en dat ik ervan kan leven heel erg dat ik mensen mag inspireren met mijn muziek en persoonlijkheid. Dat als je er bijvoorbeeld even doorheen zit dat je weer kracht mag halen uit mijn muziek. Als ik dat heb bereikt vind ik mezelf succesvol.

11. De Golden Lemon Awards 2020 vond afgelopen december plaats. De top 5 Nederlandse rap acts hiervan waren geworden; Boef, Frenna, Kevin, Hef en Lijpe.

Wie verdienen het volgens jou om in deze top 5 NL rap acts te komen als je kijkt naar 2021 so far?
Ronnie Flex
Kans
Yade Lauren
Ashi
Navi

Het is duidelijk: Zoë is here to stay. Die collab met Kevin moét komen en voor nu gooien we even wat love op die sicke clip van haar, ‘Wijn en Rozen’. Ga het checken:

- Advertisement -

Het laatste nieuws

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -