1.6 C
Amsterdam
dinsdag, december 5, 2023

TOP 5 NL RAP TRACKS VAN 10 JAAR GELEDEN

- Advertisement -
- Advertisement -

De ‘10-year challenge’, maar dan niet met je eigen foto en ‘good look’ van toen, maar met Nederlandse rapmuziek. 10 jaar geleden was Nederlands rapmuziek/urban niet zo dominerend als nu, maar dat wil niet zeggen dat er geen Nederlandse hits waren binnen de Nederlandse rapscene.


Nederlandse Rapmuziek

Wij hebben de 5 populairste tracks op een rijtje voor je gezet. Sommige nummers zijn 11 of zelfs 12 jaar oud, maar staan wel in het lijstje aangezien ze nog steeds in de hitlijsten stonden in 2009. Wie kent ze nog allemaal? #THROWBACKMONDAY


1. Darryl ft Ali B, Soumia & Rio (Ryan Babel) – Eeyeeyo


Inmiddels heeft de onder SPEC. uitgebrachtte track ‘Eeyoyo’ over de 12 miljoen views op YouTube.

Bron: YouTube

2. Yes-R ft Sjaak – Dubbel O


Geïnspireerd door zijn neef Ali B begon Yes-R op zijn 12e met rappen. Een jaar later deed hij voor het eerst mee aan een talentenjacht, waarin hij direct de tweede plaats behaalde. ‘Dubbel O’ is 1 van zijn vele hits. Met de Amsterdamse Sjaak erbij is het natuurlijk garantie op een legendarische tune.  De videoclip is nu meer dan 10 miljoen keer bekeken op YouTube..

Bron: YouTube

3. Ali-B ft. Sjaak – Niks Te Maken


Natuurlijk heeft ook Ali een plaat met Sjaak die hier in dit lijste behoort. ‘Niks te maken’ tikt inmiddels bijna 10 imljoen views aan op YouTube.

Bron: YouTube

4. Dio – Tijdmachine (ft. Sef)


Dio, die in 2004 begon met rappen, bracht onder meer de nummers ‘Dom, Lomp & Famous’, ‘Stuk’ en ook de hit ‘Tijdmachine’ samen met Sef uit. De track is inmiddels 11 miljoen keer bekeken op YouTube.

Bron: YouTube

5. Nino & Priester – Uit het oog


Nino richtte op 16 -jarige leeftijd rapformatie LSD op werden zij een enorme hit op het internet. In 2006 tekende hij bij het label ‘Good Life’ van o.a. Kees de Koning en The Partysquad en scoorde hit na hit. In 2008 vertrok Nino in goed overleg bij het label en richtte hij zijn eerste eigen label ‘Black Label Music’ op. Dit label is o.a de kweekvijver en het succesvolle begin geweest voor rappers als Keizer en Priester. De track Uit het oog’ samen met Priester tikt bijna de 6 miljoen views aan op YouTube.

Bron: YouTube

Welke tracks van de Nederlandse rapmuziek van 10 jaar geleden mis jij nog in dit lijstje? Laat het ons weten in de comments.


Wat is jouw Top 5 van Nederland? Laat het ons weten in de comments en stem!


- Advertisement -

Het laatste nieuws

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -