1.1 C
Amsterdam
donderdag, november 30, 2023

THROWBACK 1999: DUVELDUVEL, THC, DEF RHYMZ

- Advertisement -
- Advertisement -

Veel mensen zeggen dat hiphop in Nederland in 1995 is ontstaan. Volgend jaar is het dus 25 jaar hiphop in Nederland. Samen met jullie gaan wij aftellen tot deze mooie mijlpaal. We tellen af vanaf 1995 tot 2019. Elke week komt er een overzicht van tracks en artiesten die in dat jaar relatief waren. In dit item gaan we het jaar 1999 voor jullie samenvatten. We bespreken onder meer DuvelDuvel, THC en Def Rhymez.

1999


DuvelDuvelIn het jaar 1999 laten we jullie kennis maken met de rapformatie DuvelDuvel. De groep komt uit Rotterdam en bestond uit Duvel, Supahdupah en DJ Git Hyper. Verder bestond de groep nog uit Dion en Rein de Vos. Die zijn niet meer actief binnen de groep en Dion heeft de formatie inmiddels verlaten.

duvelduvel

De Rotterdamse groep is ontstaan ergens midden jaren ‘80. Echter gebruikte ze toen een andere naam, “Clan of 26”. In de jaren 90 veranderen ze hun naam naar “Clan Stronghold”. Tot nu toe waren ze voornamelijk in het Engels actief. Op het moment dat de formatie hun naam veranderd naar DuvelDuvel beginnen ze ook in het Nederlands te rappen.

YouTube: DuvelDuvel – Wijd Verspreid

In 1998 komt hun debuutalbum Rijmpappie nr.1 uit. De plaat bestaat uit 10 tracks zoals, Duvel Op, Haal Je Gram en Buikpijn. Omdat vorig jaar het 20-jarig jubileum was van hun debuutalbum hebben zij het album geremasterd en opnieuw uitgebracht.

Via deze link kan je het album gratis downloaden.

DuvelDuvel Rijmpappie

In 1999 brengen ze hun tweede album genaamd De Koptheorie uit. Deze plaat bestaat ook uit 10 tracks met als voorbeeld Trekdrop, Welkom In de Wereld en De Bom.THC (TUINDORP HUSTLER CLICK)Zoals eerder al aangegeven is THC opgericht door Rocks (Rocky Soekha) en d’Tuniz in 1996. De afkorting THC staat voor Tuindorp Hustler Click. Hun echte eerste THC-productie genaamd Nummer 1 Rocks brengen ze in 1999 uit.

YouTube: THC – Nummer 1

De heren van THC rappen hier over hun ervaringen en levensopvattingen die zij met elkaar deelden. De nummers die ze vervolgens allemaal uit brengen slaan aan bij het Nederlandse publiek.

THC
Tuindorp Hustler Click


DEF RHYMZIn 1999 maakt Nederland kennis met niemand minder dan Dennis Bouman a.k.a. Def Rhymez. De Surinaams- Nederlandse rapper staat bekend om zijn seksistische en humoristische teksten. Hij scoort meerdere nummer één hits met de tracks Doekoe, Puf/ Schudden en De Bom.

YouTube: Postmen ft. Def Rhymez – De Bom
YouTube: Def Rhymez – Doekoe

Def Rhymez behoort tot de eerste generatie Nederlandse rappers.

Def Rhymez


Lees hier verder over het ontstaan van Nederlandstalige hiphop.


Wat is jouw Top 5 van Nederland? Laat het ons weten in de comments en stem!- Advertisement -

Het laatste nieuws

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -