3.8 C
Amsterdam
dinsdag, december 6, 2022

THROWBACK 1997: ZOMBIE SQUAD, SPOOKRIJDERS

- Advertisement -
- Advertisement -

Vele mensen zeggen dat hiphop in Nederland in 1995 is ontstaan. Volgend jaar is het dus 25 jaar hiphop in Nederland. Samen met jullie gaan wij aftellen tot deze mooie mijlpaal. We tellen af vanaf 1995 tot 2019. Elke week komt er een overzicht van tracks en artiesten die in dat jaar relatief waren. In dit item gaan we het jaar 1997 voor jullie samenvatten.

1997


ZOMBIE SQUADLaten we beginnen met een relatief onbekende rapformatie Zombie Squad. De rapgroep komt uit Groningen en is eind jaren 80 begin jaren 90 ontstaan. Het is een collectief van hiphoppers die in het begin van hun carrière voornamelijk in het Engels rappen. De vier main leden van de groep zijn III Kid, Mad Pat, Sherlock en Freez. Ze rappen voornamelijk nog in het Engels en hieronder zijn een aantal tracks van de heren te horen.

Zombie Squad
Zombie Squad
Bron: YouTube
Bron: YouTube


SPOOKRIJDERSMaak kennis met de Spookrijder. Een rapgroep uit Amsterdam en is in 1996 opgericht door Stefan Kuil en Clyde Lowell. Al snel ontmoeten de twee heren Cliften Nille. Alle drie de heren zijn van Surinaamse afkom. Ondanks dat gebruikt de band nauwelijks de Surinaamse straattaal.

Spookrijders
Spookrijders

Al snel krijgt het trio een contract aangeboden van Saskia Slegers van Djax Records. Saskia is degene die in 1991 Osdorp Posse heeft ontdekt. Nadat Osdorp Posse in 1998 hun eigen platenlabel hebben opgezet werden de Spookrijders één van de belangrijkste artiesten bij de label. In 1997 brengen zij hun debuutalbum De echte Shit uit. Het is een album vol positiviteit en liefde. Wat in die tijd niet normaal was in de hiphop wereld.

YouTube
YouTube
YouTube

OSDORP POSSE


In het jaar 1997 brengt Osdorp Posse hun album Geendagsvlieg uit. Op het album werken ze samen met Henny Vrienten van Doe Maar en metalband Blind Justice. De plaat telt in totaal 17 tracks. Verder werd in dit jaar hun eigen platenlabel RAMP Records opgericht.

Spotify


Lees hier verder over het ontstaan van Nederlandstalige hiphop.


Wat is jouw Top 5 van Nederland? Laat het ons weten in de comments en stem!- Advertisement -

Het laatste nieuws

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -