THROWBACK 1996: TWEEDE SINGLE EXTINCE, OSDORP POSSE

Vele mensen zeggen dat hiphop in Nederland in 1995 is ontstaan. Volgend jaar is het dus 25 jaar hiphop in Nederland. Samen met jullie gaan wij aftellen tot deze mooie mijlpaal. We tellen af vanaf 1995 tot 2019. Elke week komt er een overzicht van tracks en artiesten die in dat jaar relatief waren.

1996

Dit jaar staat in de ban van de ruzie tussen Osdorp Posse en Extince. Door de hit van Extince ‘Spraakwater’ ontstaat er een ruzie tussen de twee kampen. Osdorp Posse brengt uit frustratie de disstrack ‘Braakwater’ uit. Het is een nummer vol frustratie waarin Extince beschuldigd wordt van sneaky manieren om het verkrijgen van rechten van een gezamenlijk opgenomen track.TWEEDE SINGLE EXTINCE


In het jaar 1996 is ten opzichte van 1995 niet veel veranderd. Er zijn maar twee grote spelers in de rapindustrie op dat moment. Top Notch bestaat nu net één jaar. Vorig jaar bracht Kees de Koning samen met Extince de track ‘Spraakwater’ uit. Dit deden Kees volledig op eigen kracht. Nu een jaar later brengt Extince zijn tweede single onder Top Notch uit. De track heet ‘Kaal of Kammen’. Het is onderdeel van zijn album ‘Binnenlandse Funk’, wat hij in 1998 uitbrengt. De track komt binnen op plek 38 in de Nederlandse Top 40.

Ondertussen gaat de rapbeef tussen Extince en Osdorp Posse rustig door. Osdorp Posse releasde de track ‘Braakwater’ een jaar geleden. Dit was hun reactie op de track ‘Spraakwater’ van Extince. Als antwoord op ‘Braakwater’ komt Extince nu dus met ‘Kaal of Kammen’.

Bron: YouTube

Lees hier verder over het ontstaan van Nederlands hiphop a.k.a nederhop.OSDORP POSSE NIEUWE ALBUMOsdorp Posse is in 1996 de samenwerking aangegaan met de metalband Nembrionic Hammerdeath. Hieruit ontstond een samenwerkingsverband wat resulteerde in het album ‘Briljant, Hard en Geslepen’. Op deze plaat kwamen de muziekgenres hiphop en metal samen. Reacties op het album waren gemengd. Wat vind jij van deze plaat? Laat het weten in de comments.


In 1995 brengt de legendarische Extince ook zijn single ‘Spraakwater’ uit. Dit was de eerste hiphop track die een top tien notering behaalde. Een enorm succes in die tijd. Hiermee was het pad gecreëerd waar een hele nieuwe lichting hun carrière op heeft gebouwd.
Lees hier verder over het ontstaan van Nederlandstalige hiphop.

Wat is jouw Top 5 van Nederland? Laat het ons weten in de comments en stem!


Geen reactie's

Geef een reactie