1.1 C
Amsterdam
donderdag, november 30, 2023

THROWBACK 1996: TWEEDE SINGLE EXTINCE, OSDORP POSSE

- Advertisement -
- Advertisement -

Veel mensen zeggen dat hiphop in Nederland in 1995 is ontstaan. In 2020 bestaat het hiphop Nederland 25 jaar en daarom nemen we jullie even terug in de tijd. In dit item nemen we jullie terug naar het jaar 1996 met onder andere een single van Extince en de komst van Osdorp Posse.

1996

Dit jaar staat in de ban van de ruzie tussen Osdorp Posse en Extince. Door de hit van Extince ‘Spraakwater’ ontstaat er een ruzie tussen de twee kampen. Osdorp Posse brengt uit frustratie de disstrack ‘Braakwater’ uit. Het is een nummer vol frustratie waarin Extince beschuldigd wordt van sneaky manieren om het verkrijgen van rechten van een gezamenlijk opgenomen track.TWEEDE SINGLE EXTINCE


In het jaar 1996 is ten opzichte van 1995 niet veel veranderd. Er zijn maar twee grote spelers in de rapindustrie op dat moment. Top Notch bestaat nu net één jaar. Vorig jaar bracht Kees de Koning samen met Extince de track ‘Spraakwater’ uit. Dit deden Kees volledig op eigen kracht. Nu een jaar later brengt Extince zijn tweede single onder Top Notch uit. De track heet ‘Kaal of Kammen’. Het is onderdeel van zijn album ‘Binnenlandse Funk’, wat hij in 1998 uitbrengt. De track komt binnen op plek 38 in de Nederlandse Top 40.

Ondertussen gaat de rapbeef tussen Extince en Osdorp Posse rustig door. Osdorp Posse releasde de track ‘Braakwater’ een jaar geleden. Dit was hun reactie op de track ‘Spraakwater’ van Extince. Als antwoord op ‘Braakwater’ komt Extince nu dus met ‘Kaal of Kammen’.


Lees hier verder over het ontstaan van Nederlands hiphop/nederhop.


OSDORP POSSE NIEUWE ALBUM


Osdorp Posse is in 1996 de samenwerking aangegaan met de metalband Nembrionic Hammerdeath. Hieruit ontstond een samenwerkingsverband wat resulteerde in het album ‘Briljant, Hard en Geslepen’. Op deze plaat kwamen de muziekgenres hiphop en metal samen. Reacties op het album waren gemengd. Wat vind jij van deze plaat? Laat het weten in de comments.


In 1995 brengt de legendarische Extince ook zijn single ‘Spraakwater’ uit. Dit was de eerste hiphop track die een top tien notering behaalde. Een enorm succes in die tijd. Hiermee was het pad gecreëerd waar een hele nieuwe lichting hun carrière op heeft gebouwd.


Wat is jouw Top 5 van Nederland? Laat het ons weten in de comments en stem!


- Advertisement -

Het laatste nieuws

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -