20.8 C
Amsterdam
zaterdag, juni 3, 2023

TALENT ALERT: WATCH OUT FOR ELIZA ROMEO!

- Advertisement -
- Advertisement -

Meet Eliza Romeo, één van de aanstormende talenten die je zéker in de gaten moet houden deze zomer! Half Italiaans, half Nederlands is deze dame klaar om de Nederlandse scene even los te schudden met haar frisse zomervibes. Met ‘Way Back’ gunde ze ons al een voorproefje van wat we kunnen verwachten en we zeggen je: die shit is lit! Hoog tijd om de girl even aan de tand te voelen dus. Check waar Eliza zichzelf over 5 jaar ziet (en méér) in het eerste interview dat ze gaf aan Raptop.

Eliza Romeo

Hoe ben je begonnen met muziek maken?

Eigenlijk interesseerde muziek mij vanaf jongs af aan al, ik wilde altijd in the spotlights staan en begon al met zingen en schrijven op 8-jarige leeftijd. Ik weet nog dat ik mijn eerste nummer had gemaakt over mijn pony, Kiki.

Daarnaast was ik een grote fan van Katy Perry en zij was dan ook mijn grote inspiratie, vooral door hoe zij van elk optreden en elke clip, een grote show maakt.


Vond je het spannend om je eerste track ‘Wayback’  te delen met de hele wereld?


Ja natuurlijk! Zeker spannend maar ik was voornamelijk enthousiast. Ik ben nu gemiddeld 2 jaar serieus bezig met muziek en vond het nu wel tijd om een nummer te uit te brengen.


Hoe is deze track tot stand gekomen?


Ongeveer 2 jaar geleden heb ik geïnvesteerd in mijn eigen studio. Dit is eigenlijk 1 van de eerste nummers die ik heb geschreven en opgenomen in mijn eigen studio. Ik begon altijd met oefenen op beats die ik vond op Youtube. Deze beat had ik dan ook gevonden op Youtube en zo rolde het nummer ‘Way Back‘ eruit. Mijn inspiratie op dat moment was eigenlijk een lekkere summer flow, beachy vibes. Jammer dat we nu natuurlijk voornamelijk binnen moeten zitten waardoor het lastiger is om te genieten van de zomerse muziek.


Wat kunnen we nog meer verwachten van Eliza Romeo in 2020 en hoe heeft het coronavirus een effect gehad op jouw plan voor 2020?


Ik ben op dit moment bezig met meerdere projecten waar ik nu meer tijd voor heb om aan te werken maar eigenlijk zou ik een clip opnemen in LA en uitbrengen voor de track ‘Way Back’ maar door de omstandigheden betreft het coronavirus is dit niet gelukt. Dus mijn plannen voor 2020 ga ik zeker voortzetten maar dit zal wel lastiger zijn.


“Ik vind het ook wel belangrijk dat je teksten wel echt wat te zeggen hebben, door wat je bijvoorbeeld hebt meegemaakt of wat je voelt”

ELIZA ROMEO

Wie zijn jouw grootste inspiraties?


Ik heb eigenlijk niet 1 inspiratie. Ik kijk op naar grote internationale namen zoals Beyoncé, Rihanna, Dani Leigh & Drake en in de Nederlandse muziekwereld kijk ik op naar Lauwtje, Sarita Lorena, Josylvio, Julius & Hef.Daarnaast ben ik zelf ook mijn eigen inspiratie en de mensen om mij heen. Ik haal mijn inspiratie uit andere muziek en mijn eigen belevingen. Ik vind het ook wel belangrijk dat je teksten wel echt wat te zeggen hebben, door wat je bijvoorbeeld hebt meegemaakt of wat je voelt.


Met welke Nederlandse artiesten zou je een ft willen?


Qua vrouwelijke artiesten zou ik een ft met Lauwtje heel vet vinden en qua mannelijke artiesten Josylvio.


Wat zijn voor jou de grootste uitdagingen van muziek maken?


Om te schrijven over wat anders dan de liefde. Liefde speelt voor mij een grote rol waardoor ik vaak schrijf vanuit mijn hart. Toch wil ik graag diverse muziek maken en probeer ik meerdere kanten van mijzelf te laten zien.

Eliza Romeo

Heb je ooit de ambitie om internationaal te gaan?


Ja zeker! De Engelse taal ligt mij erg goed, ik schrijf ook veel Engelse teksten en zong vanaf jongs af aan ook Engelse muziek, zoals Katy Perry, Beyoncé, Rihanna en Nicki Minaj.


Waar zie je jezelf over 5 jaar? Wat wil je bereiken zowel op persoonlijk vlak als in je muziekcarrière?


Ik zie mijzelf over 5 jaar sowieso leven van mijn muziek. Dat is dan ook altijd mijn droom geweest, om te leven van hetgeen wat ik het graagst doe, zingen. Ik ben van plan om veel uit te brengen dus ik hoop dan ook al op festivals te staan zoals Latin Village, Encore, Oh My.

Daarnaast wil ik mijn eigen live show opzetten zodat ik over 5 jaar mijn eigen concert kan geven in bijvoorbeeld Paradiso. Over 5 jaar zal denk ik ook mijn internationale muziek naar buiten brengen.


Wat betekent ‘succes’ voor jou?


De drive blijven houden in muziek maken, mijn fans tevreden houden, shows geven, van mijn muziek kunnen leven en gelukkig zijn met wat ik doe.


Je krijgt veel aandacht van mannelijke fans. Is Eliza Romeo single of bezet momenteel?


Ja dat klopt haha, ik vind de aandacht heel lief! Maar ik hou mijn liefdesleven nog even privé.


Hoe ziet quarantine-life eruit voor Eliza Romeo?


Eigenlijk? Heel relaxed. Zoals jullie weten heb ik dus mijn eigen studio dus ik kan schrijven, zingen en opnemen, ik ben best een grote tuin (blessed!) dus met lekker weer kan ik gewoon in de zon chillen.

Voor de rest probeer ik in shape te blijven door elke dag een aantal oefeningen te doen, genoeg fruit te eten en water te drinken.


Waar ben je het meest dankbaar voor?

Voor een fijn onderdak, voor mijn familie en voor de vrienden die er altijd voor mij zijn geweest en mij supporten. Daarnaast ben ik dankbaar voor de drive die ik heb om voor mijn eigen belangen te werken, zo heb ik dan ook in mijn studio kunnen investeren.


Wat vind je van de initiatieven van zowel RaptopNL als platform, Golden Lemon Awards en MijnRaptop (de Marktplaats voor de Nederlandse muziekindustrie)?


Nice! Ik denk dat het een goede oplossing is voor muzikanten die problemen hebben met opstarten en/of andere muzikanten te leren kennen. Zo breng je muzikanten dichter bij elkaar en wordt de muziek community ook sterker.

- Advertisement -

Het laatste nieuws

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -