17.6 C
Amsterdam
donderdag, mei 26, 2022

STICKS – ONRUST’ VANAF NU ALLEEN IN HET MUSEUM

- Advertisement -
- Advertisement -

Onder belangstelling van vrienden, familie en mensen uit de muziekindustrie is gister de tentoonstelling ‘ONRUST’ in Museum de Fundatie feestelijk geopend. Junte Uiterwijk, beter bekend onder zijn artiestennaam Sticks,  werkte het afgelopen jaar aan nieuwe muziek. Het muziek komt echter niet op Spotify, YouTube, plaat of vinyl uit zoals we dat tegenwoordig gewend zijn. Het project is een samenwerking tussen Sticks, Red Bull en Museum de Fundatie en dat betekent een bijzondere combinatie van muziek, content en een unieke locatie. De komende vier maanden is het resultaat exclusief te ervaren in Zwolle. Na 5 januari 2020 is het weg en nooit meer ergens te horen.

Sticks Red Bull
Fotocredits: Red Bull Media House – Desire van den Berg

DIT IS EEN NIEUWE START…


De verwachtingen van de ruim 120 gasten waren hoog en om 20:15 uur ging de deur officieel open. Aanwezigen konden van het nieuwe werk genieten. “We hebben onszelf echt opnieuw uitgevonden. Dit is een nieuwe start! Ik ben supertrots op wat we hebben gemaakt en eindelijk kunnen we het delen.”, aldus Uiterwijk. 

Sticks Red Bull
Fotocredits: Red Bull Media House – Desire van den Berg.

TYPHOON


Collega rappers waren ook zeer te spreken. Typhoon was erg onder de indruk.

“Wat een insane mooie en gekke, dope en indrukwekkende expo. Dit is een nieuwe bar voor HipHop en de kunst.”

Typhoon

RICO


“Ik heb nog helemaal niks gezien of gehoord en ik kom ik hiervoor het eerst en het is echt een soort van trip waar je in komt. Echt gruwelijk is het, maar ik moet het nog even goed op me laten inwerken maar het is crazy, crazy shit.”

Rico

Sticks Red Bull Museum de Fundatie


Het afgelopen jaar heeft Sticks intensief samengewerkt voor dit innovatieve project. Museum de Fundatie stelde 6 ruimtes in het museum beschikbaar en adviseerde rondom alle mogelijkheden in het pand. Red Bull heeft haar kennis en netwerk ingezet om dingen bij elkaar te brengen. Gezamenlijk cureerden ze het creatieve team, hielpen bij de promotie, creëerden ze content en gaven ze advies rondom alle facetten van dit project. De beats en soundscapes zijn gemaakt door Kubus (Bart van de Werken) en Circus Family ontwierp de expositie en installaties. De visuele doorvertaling van de muziek werd bedacht en gerealiseerd door video-artist Ira A. Goryainova.

Fotocredits: Red Bull Media House – Desire van den Berg.

Heb jij al gestemd op Sticks voor de Raptop 100? Dat kan nu via https://stem.raptop.nl/.


Ben jij artiest en wil je met jouw track in de RaptopNL Spotify lijst komen? Email naar [email protected]Like het, deel het en zoals we altijd zeggen ‘Don’t sleep on this’. 


JE KAN VANAF 19/08 STEMMEN!!
Wat is jouw Top 5 van Nederland? Laat het ons weten in de comments en stem!


- Advertisement -

Het laatste nieuws

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -