1.4 C
Amsterdam
donderdag, november 30, 2023

STICKS KOMT TERUG MET ’’ONRUST’’

- Advertisement -
- Advertisement -

Junte Uiterwijk, beter bekend als Sticks, kondigd zijn nieuwe album aan! In samenwerking met  Red Bull Music x Museum de Fundatie ZWOLLE, is het album ONRUST af. Er staat ons iets unieks te wachten.Expositie ‘Onrust’ is een combinatie van audiovisuele installaties, teksten, muziek en projectie. Zijn nieuwe muziek die niet op Spotify, YouTube, plaat of vinyl uitkomt, maar exclusief voor vier maanden te ervaren is in Museum de Fundatie in Zwolle. Daarna is het weg en nooit meer ergens te horen.

Bekijk hier de aankondigingsvideo.


STICKS ONRUST


Waarom muziek presenteren op deze manier? zal je denken. Junte stond jaren op het podium met Opgezwolle, maar bij dit project gaat het om ’t toetsen van waarde en perceptie: “Verandert de perceptie van het publiek op de nieuwe tracks? Ga ik er anders door schrijven? Doordat het werk alleen daar te zien en te horen is, creëer ik een unieke nieuwe ervaring. Op deze manier kan je een ’Sticks’ project op een compleet andere vernieuwende manier ‘ondergaan’.”

STICKS ONRUST

“We zijn gewend om nieuwe muziek die op de wereld gemaakt wordt meteen gratis te kunnen beluisteren. Daardoor wordt de luisterervaring vrij vluchtig; er is gewoon een te groot aanbod. Maar als maker stop ik mijn leven, tijd, bloed, zweet en tranen in mijn teksten. Die tegenstelling vind ik interessant. Wat gebeurt er nou als je die muziek en teksten brengt naar een plek waar je kunst hoort te ‘consumeren’, namelijk het museum..?”.

Sticks

HET HARDSTE ALBUM VAN DE LAGE LANDEN


Sticks staat onder meer bekend als van Opgezwolle die actief was van 1998 tot 2007. Hij was in 2006 met zijn album (Eigen Wereld) uitgekozen werd tot ‘Het Hardste Hiphop Album van de Lage Landen’ vanuit #hiphopinjesmoel en de opgetelde stemmen van alle fans en liefhebbers.

Sticks onrust opgezwolle

VAN ALBUM NAAR GROEP


Sticks ging verder na zijn tijd met Opgezwolle en bracht toen in samenwerking met Delic in het jaar 2007 het album ‘Fakkelteit’ uit. Naarmate de tijd richtte hij de Fakkelteitgroep op om nieuw talent ook een kans te geven.


STICKS OVER EIGEN ONRUST


STICKS OVER ONRUST

“We leven in onrustige tijden. Misschien is dat ook wel van alle tijden, maar ik heb het gevoel dat de wereld sterk aan het veranderen is. Terwijl we onverminderd influencen en champagne poppen gaan we in rap tempo naar de gallemiezen. Of misschien ook helemaal niet, en zijn we ‘bewuster’ dan ooit.”

Sticks

Tussen 14 september 2019 en 5 januari 2020 kan het grote publiek genieten van zijn nieuwe muziek geproduceerd door Kubus. Junte hoopt een audiovisuele beleving neer te zetten die zorgt voor een compleet nieuwe muziek/kunstbelevening: “Ik ben constant op zoek naar de onzekerheid van dat wat we gaan doen, de zekerheid van dat wat we al deden is oninteressant.” Kaarten zijn nu te koop via deze link.


COMEBACK VAN STICKS


Hij barst van de ervaring zijn jarenlange loopbaan in de Nederhop en hij maakt ons altijd nieuwsgierig. Met zijn talent en skills in de Nederlandse rapscene hoort hij thuis met een plek in onze Raptop 100. Nu vooral met Sticks – Onrust. Zijn jullie het daarmee eens? Drop een comment!

 Er komt in ieder geval nog meer aan van Sticky Steez, Sticks of Stickert! Wees voorbereid!


Wat is jouw Top 5 van Nederland? Laat het ons weten in de comments en stem!


- Advertisement -

Het laatste nieuws

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -