1.6 C
Amsterdam
dinsdag, december 5, 2023

STICKS EN REPEAT AUDIO BUNDELEN KRACHT IN STRIJD TEGEN ELEKTRONISCH AFVAL

- Advertisement -
- Advertisement -

In een unieke samenwerking die de grenzen van muziek en milieubewustzijn doet vervagen, heeft rapper Junte Uiterwijk, bekend als Sticks van de invloedrijke hiphopgroep Opgezwolle, de rol van Creative Director bij het Nederlandse koptelefoon merk Repeat Audio op zich genomen. Deze samenwerking doorbreekt het stereotype dat hiphop zich hoofdzakelijk richt op materialisme en onderstreept de diepgewortelde maatschappelijke betrokkenheid die het genre kenmerkt. Hiphop, vaak de stem van de jeugd en voorvechter van verandering, vindt in deze samenwerking een nieuw podium om de urgentie van duurzaamheid te benadrukken.

Uiterwijk, die onlangs zijn album ‘En Door’ uitbracht, een verhaal van herstel, optimisme en doorpakken, ziet een weerspiegeling van zijn eigen waarden in Repeat Audio: “We streven dezelfde doelen na: topmaterie in muziekbeleving én sociaal betrokken zijn.” Zijn rol bij Repeat Audio zal zich richten op het versterken van de missie van het bedrijf en het verspreiden van het verhaal, ook via samenwerkingen met andere artiesten.

De noodzaak voor deze unieke samenwerking wordt onderstreept door de alarmerende statistieken: met een wereldwijd volume van 61,3 miljoen ton aan weggegooid elektronisch materiaal in 2022, waarvan slechts 17,4% correct werd hergebruikt. De rest, een verontrustende 50,6 miljoen ton, eindigt op stortplaatsen, wordt verbrand, illegaal verhandeld of blijft ongebruikt in huishoudens liggen. Dit is niet alleen een verlies voor het milieu, maar ook voor de economie, aangezien het afval een geschatte waarde van €56 miljard vertegenwoordigt – drie keer de waarde van alle zilver dat jaarlijks wordt gewonnen.

Repeat Audio’s belofte van ‘Free Repairs Forever’ – wat betekent dat het bedrijf garant staat voor levenslang gratis reparaties en hergebruik van de oude onderdelen – is een directe uitdaging aan deze statistieken, met als doel de levensduur van producten te verlengen en bij te dragen aan een vermindering van elektronisch afval.

Met een blik op de toekomst, waarin de hoeveelheid elektronisch afval naar verwachting zal stijgen tot 120 miljard kilo in 2050, is het duidelijk dat de samenwerking tussen Sticks en Repeat Audio meer is dan een muzikaal partnerschap; het is een oproep tot actie. Een oproep tot een duurzamere levensstijl, waarbij de keuzes die we maken in het dagelijks leven resoneren met de ritmes van onze planeet. De Europese statistieken tonen aan dat de gemiddelde persoon verantwoordelijk is voor 15,6 kilogram aan elektronisch afval per jaar.

Als Creative Director zal Sticks niet alleen het verhaal van Repeat Audio versterken, maar ook zijn eigen ervaringen en visie inbrengen om de boodschap van duurzaamheid en verantwoordelijkheid te verspreiden. Met zijn diepgewortelde overtuigingen en invloedrijke stem in de hiphopgemeenschap, is hij de ideale ambassadeur voor een beweging die streeft naar een vermindering van de afvalberg en een toekomst waarin technologie en milieu hand in hand gaan.

- Advertisement -

Het laatste nieuws

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -