18.6 C
Amsterdam
donderdag, september 28, 2023

SOR, SIGOURNEY K EN COURT (DANSER) LEREN KIDS GEBARENTAAL VIA TIKTOK

- Advertisement -
- Advertisement -

Maak kennis met Court, een 22-jarige performer die doof is en gebarentaal als zijn moedertaal gebruikt. Zijn missie? Dans en gebarentaal combineren, zodat iedereen deze taal kan leren. Met de steun van T-Mobile en de Golden Lemon Award winnaar sor en Sigourney K, lanceert Court een baanbrekende track, bijbehorende choreografie én een TikTok-filter. Dit alles met als doel het leren van de Nederlandse Gebarentaal toegankelijker en plezieriger te maken.

Slechts 1,7% van de Nederlanders beheerst de Nederlandse Gebarentaal (NGT), wat betekent dat er maar weinig mensen zijn die in staat zijn om effectief te communiceren met de 18.000 mensen in Nederland voor wie NGT de moedertaal is. Dit gebrek aan wederzijdse communicatie kan een aanzienlijke uitdaging vormen voor doven en slechthorenden, aangezien het hun vermogen om contact te leggen en volledig deel te nemen aan de samenleving beperkt.

Ondanks de beperkte beheersing van NGT in de samenleving, is er wel degelijk interesse in gebarentaal. In feite was een TikTok-video over contact maken met doven in 2022 een van de populairste tutorials op het platform. Het feit dat deze video zoveel aandacht kreeg, toont aan dat er een nieuwsgierigheid is naar NGT en de bereidheid om deze taal te leren.

In samenwerking met T-Mobile, sor en Sigourney K heeft Court een track genaamd “Lichaamstaal” uitgebracht. Sigourney K en Court hebben samen een choreografie gemaakt die perfect past bij deze track. Om het leerproces van gebarentaal te vergemakkelijken, is er een bijbehorend TikTok-effect gecreëerd dat de gebruikers in staat stelt om op een laagdrempelige manier met gebarentaal bezig te zijn.

Check voor meer info:

- Advertisement -

Het laatste nieuws

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -