18.9 C
Amsterdam
donderdag, september 28, 2023

SNELLE OP NUMMER 1 IN ALLE HITLIJSTEN

- Advertisement -
- Advertisement -

De successen blijven maar komen voor Snelle. Vandaag is de populaire artiest terug op #1 in de meest belangrijke hitlijsten, waaronder in de GFK Album Top 100 met zijn in maart verschenen album ‘Lars‘. De plaat stond sinds de release binnen één week bovenaan de charts en is sindsdien niet uit de Top 5 weg te denken. Ook staat de megahit ‘Blijven Slapen’ samen met Maan vandaag voor de zevende week op rij #1 in de Top 40. Hiermee sluiten Snelle en Maan zich aan bij de tien Nederlandse acts die de meeste weken op nummer 1 hebben gestaan. 

Beluister ‘Lars’ hieronder.

Vorige maand kreeg Snelle als eerste Nederlandse artiest een documentaire op Netflix, genaamd ‘Snelle: Zonder Jas Naar Buiten’. Ook hiermee kwam Snelle op #1 Trending te staan bij het streamingplatform. Doordat de succesvolle documentaire in het verlengde ligt van het album, kreeg de muziek een nieuwe boost. Hierdoor staat ‘Lars’ nu weer op de eerste positie in vele charts. Tevens verkocht hij als snelst de vinylplaat op Bol.com. De hitlijsten waar Snelle vandaag met zijn album bovenaan staat zijn: 

#1 Top 40 Single Chart

#1 Singles Chart

#1 Top 40 Album Chart

#1 Spotify Top 50

#1 Airplay Chart

#1 Vinyl chart

#1 538 Top 50

Naast bovenstaand succes, scoort Snelle met ‘Blijven Slapen’ zijn 12e Top 40 hit waarmee hij in totaliteit maar liefst 40 weken in de top 3 weet te staan met zijn muziek. Hiermee evenaart hij artiesten als Bruno Mars, Queen en Guus Meeuwis. Snelle staat met iedere Top 40-hit gemiddeld 3,3 weken in de top 10. Dat is meer dan Ed Sheeran (3,25 weken) of The Weeknd (3,15 weken). Boven Snelle weten alleen The Beatles (4,3 weken), Justin Bieber (4,0 weken), Adele (3,8 weken) en Marco Borsato (3,3 weken) beter te presteren als ‘hofleveranciers’ van top 3-hits.

- Advertisement -

Het laatste nieuws

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -