17.4 C
Amsterdam
donderdag, juni 13, 2024

SMITTY VERLEGT GRENZEN MET UNIEKE AKOESTISCHE LIVE AI SHOW “SMITHODE: ACOUSTIC & IMMERSIVE”

- Advertisement -
- Advertisement -

Hiphop heeft altijd een innovatief karakter gehad. Dus geen verrassing dat Smitty zijn liveshow naar een unieke level tilt door gebruik te maken van state of the art technologie. Op 3 mei 2024 was de première van “Smithode: Acoustic & Immersive” in Droog (Amsterdam).

Smitty staat bekend om zijn scherpe lyrics en authentieke sound. Met zijn mix van Nederlands en Engels heeft hij al een stevige internationale aanhang opgebouwd. Na het succes van zijn EP ‘Smithode’ in 2022 en de opvolger ‘Tegen de Pijn’ in 2023, wilde Smitty iets nieuws en ongewoons creëren voor zijn fans.

Smithode: Acoustic & Immersive‘ ontstond vanuit zijn wens om zijn muziek op een vernieuwende manier te presenteren. Hij wilde een show neerzetten die niet alleen muzikaal indruk maakt, maar ook visueel en emotioneel een diepere laag raakt. En zo werd het idee geboren om zijn nummers in een akoestische setting te brengen, ondersteund door geavanceerde technologieën zoals augmented reality (AR), virtual reality (VR) en avatars.

Credits: @shotbytychovv

Samen met het team van Thunderboom Records heeft Smitty een show gecreëerd die de standaard voor liveoptredens naar een hoger niveau tilt. Smitty’s unieke kijk op visuele storytelling zorgt ervoor dat elke show een uniek spektakel wordt, waarin muziek en beeld naadloos samensmelten. Dankzij Thomas Hanenberg (toetsenist) en Aaron Hanenberg (gitarist) werd de show een onvergetelijke ervaring.

Met ‘Smithode: Acoustic & Immersive’ zet Smitty een mijlpaal in de Nederlandse hiphop. Hij is de eerste Nederlandse rapper die zo’n innovatieve stap zet, en daarmee laat hij zien dat de mogelijkheden binnen de muziekwereld eindeloos zijn. Deze show is niet alleen een hoogtepunt in zijn carrière, maar ook een inspiratie voor andere artiesten om verder te kijken dan de gebaande paden.

- Advertisement -

Het laatste nieuws

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -