fbpx

RIMON BRENGT EEN ADEMBENENDE UNCUT VIDEO


Met de video van FOCU$ krijgt het driedelige verhaal van haar debuut-EP een verpletterend einde. Met deze Uncut- video sluit ze een moeilijke periode uit haar leven af


In november 2018 lanceerde RIMON haar debuut EP “BBYGIRL FOCU$“, bestaand uit 6 tracks die gaan over een moeilijke periode uit haar leven. Opgesplitst in 3 fases – verliefdheid, heartbreak/pain en – uiteindelijk – zelfreflectie en groei. Met de videoclips voor sugarcoated love en dust kregen de eerste twee delen al een visuele vertaling. Ze sluit haar EP video-trilogy nu af met een Red Bull Uncut sessie met de track focu$, die ze in de imposante Marble Hall van het Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT) opnam.


VROUWEN INSPIREREN EN STIMULEREN


Soultalent RIMON over het nummer:


„Deze track en eigenlijk de hele EP heeft als doel om dames te inspireren die door hetzelfde gegaan zijn als ik. Daarnaast inspireert het hopelijk de vrouwen om nog meer op zichzelf te focussen om hun eigen groei nog verder te stimuleren.”

Op 9 juni schittert ze in diezelfde marmeren hal tijdens Red Bull Presents: The Future of Soul met Kali Uchis en Jarreau Vandal. Als voorproefje op deze speciale show wilde de ambitieuze artiest daarom uitpakken met haar Uncut-video. Na altijd in de Red Bull Music Studios te zijn opgenomen, treedt het live performance format Uncut met deze video voor het eerst buiten de studio:

RIMON


We hebben echt ons best gedaan om de reeks aan high quality video’s die we hebben uitgebracht voor deze EP te kunnen toppen en dat is best aardig gelukt. Ik wilde per se een all female choir en een all female strijkers-ensemble. De nieuwe opzet van de Uncut sessies was het perfecte format om mijn creatieve visie echt tot uiting te brengen, ze gaven ons echt de creatieve ruimte om all-in te gaan qua locatie en production value.

Lowlands en Parklife


RIMON timmert lekker aan de weg en na het voltooien van de trilogy is het tijd voor de next steps.

RIMON

“Door het hele proces van het independent uitbrengen van mijn eerste EP, heb ik afgelopen jaar weinig muziek gemaakt. Gelukkig ben ik dit jaar weer volop in de studio en wil ik de aankomende periode nemen om alles af te maken. Daarnaast staan er veel shows gepland, maar de hoogtepunten zijn toch echt Lowlands, Parklife mainstage in Manchester en de show in het KIT begin juni met Kali Uchis en Jarreau Vandal.”

Wat is jouw Top 5 van Nederland? Laat het ons weten in de comments en stem!


Rimon
Tags:
Geen reactie's

Geef een reactie