18.9 C
Amsterdam
donderdag, september 28, 2023

RAPTOP TALENT VAN DE WEEK (42) DIEDJOE

- Advertisement -
- Advertisement -

Het is weer woensdag dus hebben we iets leuks in petto voor de rap/hiphop liefhebbers van Nederland. Ons team is namelijk elke week op zoek naar de rap(top) talent van de week! Elke woensdag wordt dit talent bekend gemaakt via onze website en social media kanalen. Vandaag is de podium voor niemand anders dan Diedjoe !

DieDjoe

RAPTOP 2025


Raptop staat bekend om het supporten van jong, fris en nieuw rap talent in Nederland. In plaats van altijd de grote artiesten zonlicht te geven die ze eigenlijk al genoeg hebben, geven wij ook de nieuwe talenten een platform om zich te ontwikkelen in deze scene. Hiermee hopen wij een steentje bij te dragen aan de beginfases van de aanstaande Nederlandse supersterren van 2025.


Ben jij artiest en wil je met jouw track in de RaptopNL Spotify lijst komen? Email naar marlio@raptop.nl


TALENT VAN WEEK 42: DIEDJOE


Diedjoe is een rapper uit Schilderswijk.  Hij is op jonge leeftijd al begonnen met schrijven van teksten. Maar toen der kon je nog niet op elke hoek van de straat eens studio vinden. Dus elke keer gooide Diedjoe zijn teksten weg en schreef elke weer nieuwe teksten.  Toen Diedjoe 15 jaar was heeft hij voor het eerst een track opgenomen dat was een Diss track tegen een aantal jongens waarmee hij ruzie had op school en dat liep enorm uit de hand. Waarop de school besloot om hem voor een aantal dagen te schorsen. Dat is het moment geweest waarop Diedjoe dacht ik ga meer teksten schrijven en opnemen.


ThaBest Project


In 2011 Heeft Diedjoe meegedaan aan een Project genaamd ThaBest Project. Dit project verliep onder leiding van Ravy & Shafique Roman. Aan dit project deden o.a. Frenna, Philly More & ZiRe mee. Het project heeft Diedjoe laten inzien dat hij veel creatiever kan zijn dan dat hij zelf dacht. Zo is hij uiteindelijke begonnen met het schrijven van verhalen en is hij tot de conclusie gekomen dat hij een gave heeft voor het schrijven van Stories.


DE DRAAD WEER OPGEPAKT


Jaren gingen voorbij en Diedjoe zijn prioriteiten lagen totaal niet meer bij het maken van muziek, maar hij was voornamelijk met zijn vrienden op de straat. Totdat hij op een dag dacht, ik ga een Home studio bouwen. Dezelfde dag heeft hij een aantal tracks opgenomen dat was een combinatie van zijn Storytelling + Trap. En dat viel bij de mensen in zijn omgeving in de smaak. 


FUNX


Diedjoe is sinds 2018  al een aantal keren te horen geweest op #1 Urban radiostation van Nederland “FunX”. Hij heeft 1 Single gedropt op Spotify genaamd “Stiekem” die is ook al meer dan 25K keer gestreamd. En in 2019 is Diedjoe gestart met een Videoclip en een track genaamd “Geen Hollywood & Niet Opzoek” in aanloop naar zijn nieuwe project die nog geen datum heeft maar wel ready is. Wanneer deze zal uitkomen is ook voor Diedjoe nog niet bekend. Hij vind dat het nog niet tijd de juiste tijd is om deze te droppen. Dus is hij nu bezig met het opbouwen van zijn eigen cloud.


SPOTIFY DIEDJOE
Like het, deel het en zoals we altijd zeggen ‘Don’t sleep on this’. 


Heb jij al gestemd op Døs voor de Raptop 100? Dat kan nu via https://stem.raptop.nl/.


RaptopNL Playlist

Ben jij artiest en wil je met jouw track in de RaptopNL Spotify lijst komen? Email naar marlio@raptop.nl


Wat is jouw Top 5 van Nederland? Laat het ons weten in de comments en stem!


- Advertisement -

Het laatste nieuws

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -