11.2 C
Amsterdam
maandag, september 21, 2020

RAPTOP PRESENTS: TOP 5 BESTE CLIPS 2018

- Advertisement -
- Advertisement -

De Nederlandse rap industrie blijft maar groter en groter worden. In de afgelopen 5 jaar zijn veel rappers van niks naar de top gegaan. Dat komt mede door jullie. Maar je kan het ook zien aan het aantal streams en views op YouTube. Waar voorheen 100K of 200K een topprestatie was is dat tegenwoordig 1 miljoen. Verder kan je het ook zien in de clips die worden uitgebracht. En wat voor tijd en geld hierin wordt gestoken.


Raptop Presents… Top 5 Beste Clips 2018


Raptop heeft een top 5 beste clips voor jullie geselecteerd. We hebben gekeken naar het aantal views en naar de productie van de clip zelf.


Top 5 Beste Clips 2018


5. BOEF – SOFIANE (PROD. MB)

Boef heeft eerder aangegeven dat hij ‘Sofiane’ misschien wel zijn persoonlijkste track ooit vindt. Hij heeft heel zijn ziel en zaligheid in de track gegooid en dat is te zien. In de clip zie je het levensverhaal van Boef. Op YouTube heeft de track 14 miljoen views.

Bron: YouTube

4. Frenna & Lil Kleine – Verleden Tijd (prod. Project Money)

Frenna heeft in 2018 genoeg hitjes geleverd. Maar de track ‘Verleden Tijd’ springt er wel boven uit. Samen met Lil Kleine hebben zij de track van Abel in een nieuw jasje gestoken. Dit was een daverd success en de views waren binnen no-time boven de miljoen. Momenteel staat de teller op 20 miljoen YouTube views en 44 miljoen plays op Spotify.

Bron: YouTube

3. Ronnie Flex – Fan ft. Famke Louise (prod. Jack $hirak, Ronnie Flex & Jordan Wayne)

Ronnie Flex en Famke Louise brengen in het begin van 2018 de track ‘Fan’. De track is geproduceerd door Jack $hirak, Jordan Wayne en Ronnie Flex. De teller staat op YouTube op 16 miljoen views en 20 miljoen plays op Spotify. Dat Famke en Ronnie nu samen een relatie hebben maakt dit nog extra mooi.

Bron: YouTube

2. Josylvio – Catch Up (prod. Yung Felix)

In 2018 was er één echte winnaar en dat was Josylvio. Hij is de meest beluisterde Nederlandse artiest van het vorig jaar. ‘Catch Up’ was een van de tracks. Op YouTube heeft hij meer dan 21 miljoen views. Dit was de track waarmee Josylvio bekend werd door héél Nederland. Dat is de reden waarom die in de Raptop 5 staat.

Bron: YouTube

1. Bizzey – Traag ft. Jozo & Kraantje Pappie (prod. Ramiks & Bizzey)

Bizzey heeft in 2018 aardig wat hitjes op de markt gezet. Voor de track ‘Traag’ is hij de samenwerking aangegaan met Kraantje Pappie, Jozo en de track is geproduceerd door Ramiks en Bizzey zelf. Op YouTube heeft de track momenteel 151 miljoen views en op Spotify meer dan 45 miljoen plays.

Bron: YouTube

Wat is jouw top 5 beste clips 2018 Nederland? Laat het ons weten in de comments!


- Advertisement -

Het laatste nieuws

ASHAFAR DROPT ZIJN DEBUUTALBUM GENAAMD MOCROSH*T

Vandaag heeft de Hella Cash member Ashafar zijn langverwachte debuutalbum gedropt. MocroSh*t bestaat uit totaal 15 tracks met meerdere samenwerken erop.
- Advertisement -

WINNAARS VAN DE FUNX AWARDS 2020 ZIJN BEKEND

De FunX Music Awards 2020 zitten erop en alle winnaars zijn bekend. In verband met de corona maatregelen vond de awardshow dit...

FASE 2 VAN DE RAP SUPERHELDEN IS VANDAAG VAN START GEGAAN

Vorige week is de rap superhelden campagne van start gegaan op Instagram. In fase 1 van deze campagne hebben artiesten zoals Akwasi,...

CHNZO DROPT ALWEER ZIJN DERDE SINGLE ‘TEGEN ME PRATEN’

De derde single van het multitalent Chnzo is een feit!Vorige maand releasde hij nog ‘Casanova’ maar nu is het tijd voor zijn...

Related news

4SHOBANGERS IN GESPREK MET U-NIQ IN WEINHERE PODCAST

Gisteren is een één uur durende gesprek tussen 4SHOBANGERS en niemand minder dan U-NIQ online gekomen. Hij is één van de grondleggers...

VIJF TOONAANGEVENDE MANAGERS IN DE RAP INDUSTRIE

We kennen natuurlijk allemaal de gezichten van onze favoriete artiesten. Maar wie is het gezicht achter hen?...

BOEF VERBREEKT SPOTIFY RECORD MET 5 MILJOEN STREAMS!

Gisteren heeft de huidige nummer 3 van de Raptop 100 lijst Boef een bom gedropt. Zijn nieuwste...

THROWBACK TIME: KEN JIJ DEZE TRACKS NOG?

Even terug naar vroeger. De tijd van Kraantje Pappie, The Opposites, Yellow Claw, Ali B, Yes-R, The Partysquad (zo kunnen we nog...
- Advertisement -