7.5 C
Amsterdam
maandag, maart 27, 2023

RAPTOP PRESENTS: TOP 5 BESTE CLIPS 2018

- Advertisement -
- Advertisement -

De Nederlandse rap industrie blijft maar groter en groter worden. In de afgelopen 5 jaar zijn veel rappers van niks naar de top gegaan. Dat komt mede door jullie. Maar je kan het ook zien aan het aantal streams en views op YouTube. Waar voorheen 100K of 200K een topprestatie was is dat tegenwoordig 1 miljoen. Verder kan je het ook zien in de clips die worden uitgebracht. En wat voor tijd en geld hierin wordt gestoken.


Raptop Presents… Top 5 Beste Clips 2018


Raptop heeft een top 5 beste clips voor jullie geselecteerd. We hebben gekeken naar het aantal views en naar de productie van de clip zelf.


Top 5 Beste Clips 2018


5. BOEF – SOFIANE (PROD. MB)

Boef heeft eerder aangegeven dat hij ‘Sofiane’ misschien wel zijn persoonlijkste track ooit vindt. Hij heeft heel zijn ziel en zaligheid in de track gegooid en dat is te zien. In de clip zie je het levensverhaal van Boef. Op YouTube heeft de track 14 miljoen views.

Bron: YouTube

4. Frenna & Lil Kleine – Verleden Tijd (prod. Project Money)

Frenna heeft in 2018 genoeg hitjes geleverd. Maar de track ‘Verleden Tijd’ springt er wel boven uit. Samen met Lil Kleine hebben zij de track van Abel in een nieuw jasje gestoken. Dit was een daverd success en de views waren binnen no-time boven de miljoen. Momenteel staat de teller op 20 miljoen YouTube views en 44 miljoen plays op Spotify.

Bron: YouTube

3. Ronnie Flex – Fan ft. Famke Louise (prod. Jack $hirak, Ronnie Flex & Jordan Wayne)

Ronnie Flex en Famke Louise brengen in het begin van 2018 de track ‘Fan’. De track is geproduceerd door Jack $hirak, Jordan Wayne en Ronnie Flex. De teller staat op YouTube op 16 miljoen views en 20 miljoen plays op Spotify. Dat Famke en Ronnie nu samen een relatie hebben maakt dit nog extra mooi.

Bron: YouTube

2. Josylvio – Catch Up (prod. Yung Felix)

In 2018 was er Ă©Ă©n echte winnaar en dat was Josylvio. Hij is de meest beluisterde Nederlandse artiest van het vorig jaar. ‘Catch Up’ was een van de tracks. Op YouTube heeft hij meer dan 21 miljoen views. Dit was de track waarmee Josylvio bekend werd door hĂ©Ă©l Nederland. Dat is de reden waarom die in de Raptop 5 staat.

Bron: YouTube

1. Bizzey – Traag ft. Jozo & Kraantje Pappie (prod. Ramiks & Bizzey)

Bizzey heeft in 2018 aardig wat hitjes op de markt gezet. Voor de track ‘Traag’ is hij de samenwerking aangegaan met Kraantje Pappie, Jozo en de track is geproduceerd door Ramiks en Bizzey zelf. Op YouTube heeft de track momenteel 151 miljoen views en op Spotify meer dan 45 miljoen plays.

Bron: YouTube

Wat is jouw top 5 beste clips 2018 Nederland? Laat het ons weten in de comments!


- Advertisement -

Het laatste nieuws

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -