16.9 C
Amsterdam
zondag, oktober 1, 2023

RAPTOP EXCLUSIVE INTERVIEW: SMITTY OVER ‘SMITHODE’ EN MEER

- Advertisement -
- Advertisement -

Het is het vervolg op ‘LIFE AFTER LA COIN‘ (2020), ‘Smithode‘ van Haarlems multitalent Smitty. Dit is slechts de eerste compilatie van de muziek die de rapper/producer dropt dit jaar. In het najaar wordt het tweede deel verwacht.

Vorig jaar afgestudeerd aan de HBA, sinds 2016 lid van hiphop-collectief Black Acid, ruim 100.000 Spotify streams op z’n naam, én moves makende voor een kledinglijn. Smitty blijft in beweging.

Zijn EP ‘Smithode‘ kwam afgelopen 24 juni uit, is 7 nummers rijk en is geproduceerd door Smitty zelf, Mac Thomson en sor. We vroegen Smitty wat ‘Smithode‘ voor hem betekent: “Het betekent veel voor me, het gaat over mezelf blijven leren kennen, maar ook over de mensen om mij heen en de situaties waarin we terechtkomen. Smithode staat voor een hele nieuwe aanpak als artiest en branding, maar om daar achter te komen moet je het geheel beluisteren en misschien nog iets verder terug gaan in mijn discografie.”

Fotografe: Luca Wehnes

‘Smithode’ komt redelijk snel na zijn vorige drop. Het lijkt erop dat de artiest vol inspiratie zit. Maar hoe blijft hij zichzelf muzikaal uitdagen?

Smitty: “Ik daag mezelf uit door elke keer nieuwe mensen te ontmoeten, naar hun ervaringen te vragen en te luisteren. De andere creatievelingen geven nieuwe perspectieven waar jij als artiest nieuwe energie uit kan halen. Daarnaast probeer ik gewoon zoveel mogelijk naar andere kunstvormen te kijken en daar inspiratie uit te halen. Zoals kunstvormen voor videoclips en artwork.”

Smitty heeft al wat meters gemaakt, en nog steeds genoeg om naar uit te kijken. Vanaf september kun je hem live checken tijdens de Poprondes.

Een team of groep mensen om je heen die dat kunnen versterken zal heel veel voordeel hebben zodra je begint met het uitbrengen van muziek.

– Smitty

Hij blijft op z’n grind en heeft een paar tips voor beginnende artiesten/producers:

Smitty: “Mijn tip is om je te omringen met mensen die dezelfde visie hebben of down zijn om iets op te bouwen. Zelfverzekerdheid is erg belangrijk in deze industrie. Een team of groep mensen om je heen die dat kunnen versterken zal heel veel voordeel hebben zodra je begint met het uitbrengen van muziek. Dat heeft mij het meeste geholpen in deze reis. En als laatste tip:
Vraag om hulp, bouw je netwerk en laat jezelf zien bij evenementen zoals ADE of lokale optredens zodat mensen kunnen zien wie de persoon achter de muziek is.”

Houd Smitty in de gaten! Volg hem op Instagram @2033smitty of check z’n pokoes op Spotify.

- Advertisement -

Het laatste nieuws

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -