16.9 C
Amsterdam
maandag, oktober 2, 2023

RAPTOP ACADEMY: DEZE MENSEN HEB JE NODIG IN JE PRIME TEAM

- Advertisement -
- Advertisement -

Raptop Academy: Deze mensen horen in jouw prime team. Als je serieus bent over je rapgame, dan is het belangrijk om een team van professionals om je heen te verzamelen die je kunnen helpen bij het opbouwen van je carrière. Lees hieronder hoe je als beginnende artiest je team kunt samenstellen.

First of all, je manager: Een manager is de spil van je team. Deze persoon is verantwoordelijk voor het beheren van je carrière, het boeken van shows en het onderhandelen van deals. Kies iemand die jou en jouw muziek begrijpt en die een goed netwerk heeft in de industrie. In het begin begin is het misschien nog niet nodig, maar zodra je je als artiest serieuzer gaat focussen op het creatieve gedeelte van het artiest zijn, heb je iemand nodig die de business kant voor je regelt. Iemand die je fully vertrouwt en met wie je dezelfde visie deelt.

Een vaste (groep) producer(s): Een goede producer kan je helpen bij het creëren van beats die passen bij jouw stijl en bij het opnemen en mixen van je nummers. Zoek iemand die ervaring heeft in het maken van hiphop muziek en die kan werken met jouw budget. Het is fijn om te weten dat je dit niet alleen doet, en altijd iemand hebt om creatief mee te schakelen.

Een Fotograaf/videograaf: Het maken van visueel aantrekkelijke content is belangrijk voor het opbouwen van een fanbase en het aantrekken van nieuwe fans. Zoek iemand die ervaring heeft in het maken van foto’s en video’s in de hiphopwereld. Zorg ervoor dat jullie creatief op één lijn zitten, zodat er nooit misverstanden ontstaan. Het is ook altijd handig om je reis als artiest vanaf het prille begin op deze manier vast te leggen (denk bijvoorbeeld aan een toekomstige docu).

Een Social media/Content Manager: Social media is tegenwoordig een belangrijk onderdeel van de muziekindustrie. Zoek iemand die ervaring heeft in het beheren van social media-accounts en die jouw merk op de juiste manier kan presenteren op verschillende platforms. Die altijd up to date is wat betreft de laatste ontwikkelingen en weet wat werkt en wat niet. Uiteraard moet ook deze persoon artistiek fully op dezelfde lijn zitten als jij. Dit geldt voor het hele team.

Een advocaat: Het hebben van een advocaat kan je helpen bij het begrijpen van contracten en het beschermen van je rechten als artiest. Zoek iemand die ervaring heeft in de muziekindustrie en die jouw belangen kan behartigen. Het is een niche, maar er zijn er genoeg. Het is een investering, maar wel één van de beste investeringen die je kunt doen voor je carrière. Je gaat hier laat echt heel blij mee zijn. Hoeveel artiesten tekenen een deal bij een label waar ze later spijt van krijgen en moeilijk onderuit kunnen? Wees niet één van die artiesten. De meeste managers hebben basiskennis van muziekrechten, maar weinigen zijn er helemaal in thuis.

Je manager en social media/content managers maken samen met jou een plan voor je branding en hoe je dit het beste visueel kunt expressen naar jouw publiek. Meer over branding lees je in dit artikel.

Het samenstellen van een team kan tijd en geld kosten, maar het is de investering waard als je serieus bent over je muziekcarrière. Zorg ervoor dat je een team om je heen hebt dat je ondersteunt en je helpt om je doelen te bereiken. Dit is slechts de basis voor je team. Als je echt op niveau bent, ga je ook een stylist nodig hebben bijvoorbeeld.

Hoe je ook van plan bent te moven: blijf trouw aan jezelf en aan je muziek, en doe je best om het te laten werken.

- Advertisement -

Het laatste nieuws

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -