20.8 C
Amsterdam
zaterdag, juni 3, 2023

RAPPER NINE-O DROPT EP GENAAMD: ‘TAKE OFF’

- Advertisement -
- Advertisement -

Maak kennis met Nino Jacobs beter bekend onder zijn artiestennaam Nine-O. Hij is een 23-jarige rapper uit Arnhem en zijn roots liggen oorspronkelijk in Soa Domingos, Guinee-Bissau. 


TAKE OFF


Vandaag heeft hij zijn EP ‘Take Off’ gedropt. De plaat bestaat uit vijf tracks met samenwerkingen met C3 en Nobo. De naam van zijn EP heeft hij gekozen omdat ze na jaren strijden eindelijk van de grond af komen en nu eindelijk hun geluid naar buiten kunnen brengen. 


OVER NINE-O


Toen Nine-O 18 jaar oud was wordt hij uit huis gezet en op dit moment zei een goede vriend Nobo dat hij echt moet beginnen met rappen. Zo gezegd zo gedaan en ze beginnen samen met het maken van muziek.


In die tijd was het voor Nine-O en zijn vrienden zwaar omdat ze geen geld hadden om een studio te huren en het werd hen ook niet echt gegund. Uiteindelijk besluiten ze om het allemaal zelf te gaan doen en beginnen met het kopen van een mic set. Vanaf daar is het ontwikkelen naar echte volledige nummers ontstaan. 

Nine-o

“Ik ben niet gestopt met rappen en met schrijven vanaf de eerste dag dat ik het    “ wel wilde proberen“

NINE-O

Op 20 jarige leeftijd verhuisd Nino en komt hij Ballinbeatz tegen en ze beginnen met elkaar om te gaan. Ze zijn beiden geadopteerd en hierdoor konden ze elkaar goed vinden. Door omstandigheden komen zij bij elkaar te wonen en vanaf daar heeft Nine-O alleen maar op Ballinbeatz gerapt. Sinds Nino bezig is met muziek is er geen dag geweest waarin hij zich niet verder heeft ontwikkeld in hetgeen waarmee hij bezig is. De rest van zijn leven ging niet echt vooruit maar zijn muziek hielp hem door deze tijd heen. Zijn vriendin en familie spelen hier ook een sterke rol in. Ze zijn nooit gestopt met blijven geloven in hem. 


Tot slot is Nino niet een rapper die over de straat rapt of over shanks en gewelddadigheid. Hij wilt met zijn muziek duidelijk maken dat het niet stoer is om mee te lopen als schapen. Maar dat het normaal is dat je gewoon je eigen ding doet en je niet laat leiden door externe factoren.

Nine-o

Like het, deel het en zoals we altijd zeggen ‘Don’t sleep on this’. 


- Advertisement -

Het laatste nieuws

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -