18.6 C
Amsterdam
donderdag, september 28, 2023

QUINCY PROMES VEROORDEELD TOT 1,5 JAAR CELSTRAF VOOR STEEKPARTIJ

- Advertisement -
- Advertisement -

Quincy Promes heeft vandaag een gevangenisstraf van anderhalf jaar opgelegd gekregen voor het neersteken van zijn neef in 2020. De rechtbank heeft Promes schuldig bevonden aan zware mishandeling en daarnaast moet hij het slachtoffer een bedrag van 7.000 euro aan smartengeld betalen.

Direct na overleg met Promes hebben zijn advocaten, Robert Malewicz en Sophie Hof, besloten om in hoger beroep te gaan. Gelukkig mag Promes het hoger beroep in vrijheid afwachten.

In afgeluisterde gesprekken sprak Promes openhartig over het steekincident. De rechtbank heeft deze gesprekken als bewijsmateriaal gebruikt en ze hebben uiteindelijk geleid tot zijn veroordeling.

Het incident vond plaats in juli 2020 in Abcoude, nadat er een ruzie ontstond tussen Promes en zijn neef aan het einde van een familiefeest. Het slachtoffer werd verdacht van het stelen van sieraden van Promes’ tante. In een afgeluisterd gesprek met zijn vader verklaarde de voetballer: “Wie iets van haar steelt, zal ik aanpakken.”

In latere gesprekken met zijn vader gaf Promes aan dat zijn neef geluk had gehad en noemde hij zichzelf een “soldaat”. Tegen zijn tante zei de aanvaller van Spartak Moskou dat hij de familie-eer had gered door te zeggen: “Hij heeft gekregen wat hij verdiende.”

Vanwege het geringe risico dat het knieletsel fataal zou zijn, is Promes veroordeeld voor zware mishandeling in plaats van poging tot doodslag of moord. De rechtbank volgt hiermee de redenering van het Openbaar Ministerie (OM).

“Promes neemt geen enkele verantwoordelijkheid”, aldus de rechtbank. Promes werd afgeluisterd vanwege een ander verdenking. Er wordt beweerd dat de voormalige Ajax-speler betrokken is geweest bij de smokkel van meer dan 1.300 kilo cocaïne in de haven van Antwerpen aan het begin van 2020. Hiervoor staat hij terecht in een aparte strafzaak.

Promes heeft geen van de zittingen bijgewoond en de rechter neemt hem dat kwalijk. “Op deze manier heeft Promes geen enkele verantwoordelijkheid genomen voor zijn daden,” zegt de rechtbank. Sterker nog, Promes leek er zelfs trots op te zijn en verklaarde dat zijn neef “volgende keer kogels moet krijgen”.

De rechtbank uit haar zorgen over het feit dat iemand met zo’n voorbeeldfunctie als Promes lijkt te falen in het inzien van de verwerpelijke aard van zijn gedrag en zelfs probeerde de schuld van het steken op iemand anders af te schuiven.

- Advertisement -

Het laatste nieuws

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -