5.9 C
Amsterdam
woensdag, november 25, 2020

PRODUCER IN HART EN NIEREN: PRONK

- Advertisement -
- Advertisement -

7. Wat voor muziek luister je zelf vooral?

Eigenlijk luister ik zelf naar alle soorten muziek. Bijvoorbeeld klassieke piano van componisten als Rachmaninov tot aan The Weeknd. Ik denk dat elk genre zijn eigen schoonheid heeft.


8. Hoe onderscheid jij je van alle andere producers in Nederland?


De basis speel ik altijd zelf met een keyboard in om het muzikaal en eigen te maken. Verder ben ik erg nauwkeurig en vind ik het belangrijk om elk element de aandacht geven dat nodig is. Ik probeer van elke productie een waar ‘Pronkstuk’ te maken.


9. Speel je tot de dag van vandaag nog klassiek piano en heb je daar nog steeds plannen mee?


Ik heb nog elke week thuis privé les van mijn lerares Natalia Buzdes, ik ken haar al meer dan 14 jaar en zij steunt mij nu ook in de hiphop muziek. Verder vind ik het ook belangrijk om haar mening te horen over mijn muziek, omdat zij er anders naar luistert en hierdoor ook kritisch is. Ik heb zeker nog veel plannen met klassiek piano en zal nooit stoppen aangezien dat mij echt maakt tot wie ik ben.


10. Heb je producers/artiesten (internationaal en nationaal) waar je zelf naar op kijkt?


Nationaal gezien vind ik The Opposites nog steeds inspirerend met hun unieke wavey sound, vroeger luisterde ik elke dag naar hun track ‘Sukkel voor de Liefde’. Internationaal gezien vind ik The Weeknd super vet en altijd verfrissend, ik hou van dynamische muziek en dat kan ik bij hun zeker terug horen.


11. Met wie zou je nog allemaal willen samenwerken in de Nederlandse muziekindustrie?


Ik vind Ares een toffe artiest. Hij heeft zijn eigen stijl in de Nederlandse hiphop gecreëerd. Momenteel ben ik veel bezig met een opkomende artiest Noah. Ik denk dat als wij met z’n drieën ooit een track maken dat dit heel vet kan uitpakken.

Ares

12. Hoe ziet quarantine-life eruit voor Pronk?


Ik ben de afgelopen weken hard bezig geweest met Jalal Oba, hiervoor heb ik nu zeker wel acht producties klaar liggen die binnenkort allemaal uit gaan komen. Verder probeer ik in deze tijd te werken aan mijn eerste eigen EP. Dit zal heel anders, en ik denk ook verfrissend worden, in de Nederlandse hiphopscene. Hierop kunnen jullie vooral de stem van Noah verwachten.


13. Hoe ziet jouw top 5 rap acts van NL eruit? Waarom deze 5?


Als we het echt over rap hebben blijft Lange Frans voor mij de nummer één, ik ken niemand die zo snel tekst kan verzinnen met inhoud waar je u tegen zegt. Hij is voor mij echt een spreker/verteller. Verder vind ik Kevin, Hef, Ares en Jonna Fraser toffe artiesten.


14. Wat vind je van de Raptop 100 lijst en de Golden Lemon Award?

Ik denk dat het een mooie manier is om elk jaar een artiest erkenning te geven voor zijn of haar harde werk in de muziekwereld.


15. Vorig jaar won Josylvio de Golden Lemon Award 2019. Vind je dit terecht? Zo niet, wie had jij het liever zien winnen?

Ik vind dit zeker terecht, Josylvio is een goede en vooral veelzijdige artiest. Hij heeft er hard voor gewerkt en naar mijn mening dus verdiend!16. Wat vind je ervan dat er nu MijnRaptop is, een Marktplaats voor iedereen in de Nederlandse muziekindustrie?

Ik denk dat dit een mooi platform is vooral in de tijden van het coronavirus. Op deze manier kunnen mensen toch muziek met elkaar maken en delen. Wat ik heb geleerd in de muziek is dat je dit vooral samen moet doen om de mooiste dingen te kunnen creëren.Like het, deel het en zoals we altijd zeggen ‘Don’t sleep on Pronk’. 


- Advertisement -

Het laatste nieuws

FOUS WERKT SAMEN MET BUIKJE EN AYOUB OP ‘JONGE JONGENS

Rapper Fous van het label Deposic heeft een aantal dagen geleden zijn nieuwste track genaamd ‘Jonge Jongens’ gedropt. Voor deze track is...
- Advertisement -

KRIS KROSS AMSTERDAM TEKENT BIJ NAMAM

Vandaag is het naar buiten gekomen dat Kris Kross Amsterdam heeft getekend bij één van de grootste managementbureaus in Nederland, NAMAM. De...

NEW SINGLE ALERT: CHNZO X MONTANA – NO LIE

Een aantal weken geleden dropte de twee getalenteerde artiesten Chnzo en Montana hun single ‘Addicted’. Bij het uitbrengen van deze track werd...

WE BLIJVEN RENNEN: PT. 2 VAN DE #GLA20 PODCAST CHECK JE NU!

Gister waren we getuigen van een historisch moment in de Nederlandse hip hop scene - no cap: pt. 1 van de Raptop...

Related news

BEHIND THE BEATS BIJ 777: DIT IS ONE VISION

Straight outta Texel komt deze jonge producer/DJ de scene even opschudden. En dat doet ie meteen goed. One Vision scoort een signing...

CHES: EEN VEELZIJDIGE RAPPER MET TWEE VISIES

Chesley Vreeken, beter bekend onder zijn artiestennaam Ches, is een snel groeiende rapper met een eigen unieke stijl. Op een jonge leeftijd...

LE BLANC EEN PRODUCER/ARTIEST DIE JE NIET MAG MISSEN!

Maak kennis met producer/artiest Le Blanc. Hij staat in het begin van zijn carrière in de muziek en dropte onlangs ook zijn...

SENIO AJOEB: KLAAR OM ZIJN VIBEZ MET NEDERLAND TE DELEN!

Maak kennis met Senio AjoeB, een getalenteerde rapper die ready is om zijn vibes met Nederland te...
- Advertisement -