16.8 C
Amsterdam
donderdag, juni 13, 2024

PIET JR EN BRACE VRAGEN JOUW AANDACHT!!

- Advertisement -
- Advertisement -

Piet Spijkerman, beter bekend onder zijn artiestennaam Piet Jr heeft samen met Brace de track “Bipolar” gedropt. Ze hopen met deze track mensen met een psychische aandoening te bereiken.

https://www.instagram.com/p/B2OF0DInvei/

PIET JR.


Piet Jr. groeide op in het woonwagenkamp in de Zwolse wijk Berkum. Dat hij een rapper wilde worden zorgde op het begin voor gemengde reacties. Als voorbeeld werd hij tijdens het uitgaan wel eens uitgelachen door de jongens van het kamp. Gelukkig veranderde dat snel toen zijn broers en neven van het kamp zagen dat hij bleef doorzetten en echt achter zijn droom ging. En dat was, op 14 jarige leeftijd, een rapper worden.

https://www.instagram.com/p/B158Dk8HW1u/

Nu heeft hij samen met Brace de track “Bipolar” gedropt. Tot nu toe zijn er alleen positieve reacties, aldus Piet Jr.


Alleen maar positieve reacties


“We krijgen eigenlijk bijna alleen maar positieve reacties. Reacties van mensen die zelf een bipolaire stoornis hebben, depressief of gewoon down zijn. Maar ook van mensen die iemand kennen met een psychische stoornis. Ik kreeg laatst nog een bericht van een jongen die zei dat iemand uit zijn omgeving een bipolaire stoornis had. Zo erg, dat hij uiteindelijk zelfmoord heeft gepleegd.’’

Piet Jr.

WAAROM?


Waarom ze meer aandacht vragen voor mensen met een psychische aandoeningen legt Piet Jr. zelf uit in een interview met het AD. Hij geeft aan dat hij zelf een tijdje depressief is geweest. Tijdens deze tijd had hij geen fut meer en nergens meer zin in. Op het moment dat hij doorhad dat hij depressief was, was het voor hem heel moeilijk om het onder ogen te zien. Mensen om hem heen zeiden dat het allemaal wel goed zou komen omdat hij nog jong is. Hierdoor ga je op een gegeven moment denken dat je gek bent. Tot slot geeft Piet aan dat er een taboe lijkt te liggen op het onderwerp. Het wordt te vaak onder de tafel geschoven. Dit is de reden geweest waarom wij dit hebben gedaan aldus Piet Jr. in het AD.


BOODSCHAP


Met deze track willen zij ervoor zorgen dat er meer aandacht komt voor dit probleem. Het is al vaker voorgekomen dat mensen met een psychische stoornis er niet voor uitkomen. En dit kan leiden tot extreme gevallen, zoals zelfmoord. Dit willen zij dus voorkomen.

“Natuurlijk weet ik dat ik met dit nummer niet in één klap alle problemen hebt opgelost, maar als er meer aandacht voor komt en ik een inspiratie voor hen kan zijn, is mijn missie geslaagd.’’

Piet Jr.

KLIK HIER VOOR “BIPOLAR” VIDEOCLIP


Heb jij al gestemd op Sticks voor de Raptop 100? Dat kan nu via https://stem.raptop.nl/.


Ben jij artiest en wil je met jouw track in de RaptopNL Spotify lijst komen? Email naar marlio@raptop.nlLike het, deel het en zoals we altijd zeggen ‘Don’t sleep on this’. 


JE KAN VANAF 19/08 STEMMEN!!
Wat is jouw Top 5 van Nederland? Laat het ons weten in de comments en stem!


- Advertisement -

Het laatste nieuws

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -