17.4 C
Amsterdam
donderdag, juni 13, 2024

PHIL MEDS WIL MET NIEUWE SINGLE ‘VLEUGELS’ AWARENESS CREËREN RONDOM SUÏCIDALE GEDACHTEN BIJ JONGEREN

- Advertisement -
- Advertisement -

Phil Meds heeft vandaag zijn nieuwe nummer ‘Vleugels‘ uit. ‘Vleugels’ gaat over Phils eigen worsteling met zelfmoordgedachten. De jonge rapper heeft jarenlang hiermee gestreden en vond het erg moeilijk om hierover te praten. Op dit onderwerp rust nog steeds een taboe en hierdoor voelde hij geen ruimte om dit bespreekbaar te maken. Alleen in zijn muziek kon hij zijn gevoelens kwijt. Daarom wil hij door middel van zijn muziek het gesprek starten, om zo andere jongeren een opening te bieden zodat zij hun hart kunnen luchten. ‘Vleugels‘ komt samen met een videoclip uit en is vanaf vandaag te beluisteren op de bekende streaming platformen. 

“Wanneer wegvliegen de enige optie lijkt, zou je soms willen dat je vleugels had om weg te kunnen vliegen van de wereld.” – Phil Meds

Als het gaat om dit soort zware onderwerpen kunnen mensen snel worden afgeschrikt. Daarom heeft Phil in plaats van het woord ‘zelfmoord’ een metafoor bedacht: weg willen vliegen van de wereld. Zo kwam hij tot de naam van de single, ‘Vleugels’. Op deze manier kunnen mensen die worstelen met suïcidale gedachten zich gehoord en begrepen voelen. Daarnaast is de boodschap zo ook toegankelijk voor een breder publiek en staat het gevoel dat een persoon met suïcidale gedachten heeft centraal. Phil hoopt op deze manier zijn steentje bij te dragen aan het opheffen van het taboe op dit belangrijke onderwerp.

Op een zelfgemaakte, zweverige pop-productie heeft Phil mede-artiest Adrum uitgenodigd om de tweede verse te doen. Adrum praat in zijn muziek ook veel over mentale problemen, dus de samenwerking voelde natuurlijk aan. Met zijn rauwe stem en ontroerende teksten maakte hij het nummer helemaal af. Samen hebben ze ook een videoclip geschoten, waarin zij de metafoor visueel verder uitbouwen. Ook nodigden zij een danser uit, die een choreografie heeft bedacht om de gevoelens en gedachten verder uit te drukken. In zijn bewegingen en gezichtsuitdrukking is duidelijk een tweestrijd terug te zien. De clip is in samenwerking met het Teyl ers Museum Haarlem geschoten, het oudste museum van Nederland. Het gehele project is een samenwerking met stichting Great Minds, die met een subsidie hebben geholpen om het financieren van de clip mogelijk te maken. Stichting Great Minds is een stichting die jongeren helpt met het opzetten van projecten rondom mentale gezondheid, en is onderdeel van overkoepelende organisatie NJR.

- Advertisement -

Het laatste nieuws

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -