17.8 C
Amsterdam
zondag, oktober 1, 2023

OPKOMEND TALENT VAN DE WEEK: CONVEX KAFKA

- Advertisement -
- Advertisement -

Deze week duiken we weer in wat nieuwe talenten binnen ons land. Van de week heeft de Deventenaar en opkomende rapper Convex Kafka een nieuwe track gedropt genaamd ‘Medicijn’ samen met Majesty.

https://www.instagram.com/p/BuRhPzRjjBu/
Bron: Instagram


MAAK KENNIS MET CONVEX KAFKA
Convex Kafka is al jaren (sinds 2010) bezig met het creëren van een naam en zijn fanbase. Dit lukte hem aardig door middel van het releases van losse tracks en gratis mixtapes op het internet. Het balletje begon te rollen toen hij landelijk meer bekendheid kreeg doordat politicus Geert Wilders aangifte tegen hem deed vanwege het nummer Wees Niet Bang.

Bron: YouTube


CONVEX KAFKA 2.0Convex Kafka staat op het punt om zijn officiële allereerste EP Alles of Niets uit te brengen. Door middel van zijn muziek wilt hij punt achter deze negatieve periode zetten. Hij wilt zich meer gaan richten op het jongere publiek en hen een goede boodschap meegeven. De jeugd is niet voor niks de toekomst.

Convex Kafka


EP ALLES OF NIETSVoor zijn aankomende EP Alles of Niets  heeft hij onlangs weer een nieuwe track losgelaten. In totaal komen er tien tracks op de plaat. Veelal bestaande uit nummers met inhoud en een boodschap. Maatschappelijke en politieke onderwerpen, afgewisseld met luchtigere en meer catchy nummers zoals de singles Tot ziens en Medicijn.

Dit nummer gaat over het leven van Convex Kafka en zijn vrouw. Voor de videoclip zijn ze afgereisd naar Parijs. Majesty is ook op de track gesprongen. Bekijk de videoclip hierboven.


Zijn eerste single was Tot Ziens. De videoclip van deze track is opgenomen op het eiland Madeira. Op YouTube heeft de single al meer dan 500K views. Dit komt mede dankzij een reactie video van Milan Knol, één van de bekendste vloggers in Nederland. Bekijk de videoclip hieronder.IN HET VERLEDENDe mixtape waar dit nummer deel van uitmaakt deed het goed op het internet. Zelfs zo goed dat er meer dan 1000 exemplaren van zijn verkocht. Het ging zo goed dat er ook ontzettend veel #WeesNietBang shirtjes zijn verkocht. Wel leverden de negatieve media aandacht een aangiftes van Wilders en Baudet in 2016, 2017 en 2018 wat boycots op. Sponsordeals gingen niet door, en zelfs een aantal optredens werden gecanceld.


Ben jij ook bezig met muziek en rappen? Neem contact op met ons via Insta DM of stuur ons een mailtje en wie weet kom jij op onze website terecht!


Wat is jouw Top 5 van Nederland? Laat het ons weten in de comments en stem!


- Advertisement -

Het laatste nieuws

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -