3.8 C
Amsterdam
dinsdag, december 6, 2022

NIEUWE APP VOOR ARTIESTEN EN POPPODIA VOOR LIVESTREAM OPTREDENS!

- Advertisement -
- Advertisement -

Presentator Tim Hofman had een spontaan idee om in coronatijden te betalen voor streams van concerten en dat heeft in een paar dagen geleid tot een nieuwe app waarop artiesten en poppodia een liveoptreden kunnen streamen voor de mensen thuis. Ontwikkelaar Terence Huijgen heeft daar zijn inspiratie op losgelaten en ontwierp de app Hometour.events voor artiesten die huiskamerconcerten willen streamen.

Foto website: hometour.events

TIM HOFMAN OVER DE APP

Hofman stuurde een tweetje waarin hij vroeg om een platform voor het livestreamen van concerten en zei dat hij best bereid zou zijn daar tickets voor te kopen, dus Huijgen is meteen aan de slag gegaan. Zo vertelde hij vanochtend op 3FM.

De nieuwe app geeft inzicht in aankomende evenementen van artiesten die een livestream hebben gepland, waarna geïnteresseerden een kaartje kunnen kopen om de livestream te bekijken. De app geeft notificaties zodra de livestream begint.

“Het is natuurlijk super jammer dat alle festivals niet doorgaan en alle concerten helaas afgelast worden. Dat zette ons aan het denken. Hoe vet zou het zijn om artiesten in deze tijd toch te kunnen steunen, zodat ze toch hun tickets kunnen verkopen. Ik vind het daarom geweldig dat Tim Hofman dit idee op Twitter deelde.”

Terence Huijgen

Jeroen van der Boom & Yellow Claw doen al mee


De eerste artiesten hebben al aangegeven mee te willen doen, waaronder Jeroen van der Boom en DJ-duo Yellow Claw. Ook Tim Hofman is enthousiast en steunt het initiatief met veel lof. “Artiesten kunnen hiermee makkelijk hun huiskamerconcerten, platen en shirts verkopen en dus toch op die manier geld verdienen.”, aldus Hofman.


hometour.events.

Het design van de app is inmiddels klaar. Geïnteresseerden voor de nieuwe app kunnen zich aanmelden op de website hometour.events.

Zodra er een account is aangemaakt en zodra ook artiesten zich aansluiten bij het platform, kunnen de eerste huiskamerconcerten worden gestreamd. Volgens Huijgen hebben zich nu al duizenden mensen zich aangemeld!- Advertisement -

Het laatste nieuws

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -