fbpx

MUSIC#METOO KLAAGT RAPPERS & MANAGEMENT AAN

De pas opgerichte stichting Music#MeToo daagt meerdere rappers zoals Ali B, Boef en Frenna voor de rechter. De reden hiervoor is vanwege ‘vrouwonvriendelijk gedrag en vrouwendiscriminatie’. Verder moeten ook de bestuurders van de platenlabels SPEC., TopNotch en het Amerikaanse muziekbedrijf Warner Music Group zich verantwoorden in de rechtbank.ARTISTIEKE VRIJHEID


De rappers en bestuurders worden niet aangeklaagd vanwege de teksten in hun nummers. Dit blijkt uit het verzoek tot een voorlopig getuigenverhoor wat is ingediend bij de rechtbank Midden-Nederland. Die teksten vallen onder de artistieke vrijheid.GEDRAG BUITEN MUZIEK OM


Het gaat meer om het gedrag van de artiesten buiten hun tracks om. Een voorbeeld hiervan is de in 2016 geplaatste vlog van Boef. In deze vlog vertelt hij, na een arrestatie, tegen een politieagent dat hij zijn dochter neukt. Verder doelen ze ook op het filmpje van Boef van vorig jaar waarin hij vrouwen ‘kechs’ noemt. Een ander voorbeeld waar de stichting op doelt is de veroordeling van Frenna in Suriname. Hij werd daar veroordeeld vanwege het hebben van seks met een minderjarige en het filmen daarvan.

Volgens de stichting komt dit soort gedrag niet overeen met bijvoorbeeld de ethische gedragscode van Warner Music Group. Die code stelt dat zakenpartners worden aangemoedigd zich ver te houden van ‘aanstootgevend gedrag en seksueel expliciete acties of taal’.


STICHTING MUSIC#METOO


De stichting is in februari van dit jaar opgericht. De voorzitter richtte de stichting op nadat haar dochter werd aangerand op een kerstborrel van een vastgoedbedrijf, op dat feest werd veel rapmuziek gedraaid. De dochter deed eerder dit jaar aangifte van seksuele intimidatie tegen de directeur van het Amsterdamse vastgoedbedrijf, die haar tijdens dat feest twee keer op de billen zou hebben geslagen. Het Openbaar Ministerie heeft de zaak in onderzoek.

MUSIC#METOO


NOG GEEN REACTIE VAN SPEC. & TOPNOTCH

Woordvoerders van Spec en TopNotch bevestigen dat de bedrijven vrijdagochtend in kennis zijn gesteld van de juridische procedure. Ze konden of wilden er afgelopen weekend echter nog niet op reageren.

Wat is jouw Top 5 van Nederland? Laat het ons weten in de comments en stem!


Geen reactie's

Geef een reactie