19.8 C
Amsterdam
donderdag, september 28, 2023

MULTI TALENT MIKKAVELLI DROPT ‘ANDERE NIVEAU’

- Advertisement -
- Advertisement -

Maak kennis met Micheal “Mikkavelli”, een opkomende multi getalenteerde artiest uit Amsterdam Noord. Hij zit bij het label bij het Playaz Game Records en is ready om in 2021 veel vuur los te laten.

Mikkavelli

Hij komt uit Amsterdam Noord en zijn liefde voor muziek begon bij het luisteren van old skool muziek. Zijn vader luisterde vroeger veel muziek van Michael Jackson, Tupac, James Brown en Prince. Hij groeit op met zijn neven waaronder Panda Chamberlain en wordt sinds klein ook wel “Kleine Medelini” genoemd. Ze hebben samen 4x9x1 S’middags Nortface Chachii S’avonds Laat opgericht. Dit symboliseert hun broederschap/verbintenis, loyaliteit en code. De 4 staat voor de vier elementen van de wereld, vuur, water, wind en aarde. De cijfer 9 staat volgens Mikkavelli voor “We hebben die negen we leven in laatste dagen dus we moeten safe blijven”. De cijfer 1 staat volgens Mikkavelli voor 1 God, De Warmhartige Almachtige “Jah” voor hoelang we leven, tel je zegens. “4x9x1”


Micheal is niet alleen maar een rapper. Hij is tevens een producer,songwriter, zanger en speelt hij de piano. Rappen begint voor Mikkavelli tijdens de middelbare school. Samen met zijn vrienden zit hij in de pauzes te freestylen en battle rappen. Al snel gaat hij de studio in en door de jaren heen heeft hij zijn eigen flow weten te creëren. Micheal zijn roots liggen in Jamaica en vindt het belangrijk om zichzelf te verdiepen in de cultuur van Dancehall en Reggae. Zelf houdt hij ervan om al die muziekgenres te combineren en dit aspect is goed te horen in zijn muziek. 


Onlangs komt hij weer in aanraking met zijn jeugdvriend Senio Ajoeb en hij heeft hem geïntroduceerd bij het label Playaz Game Records van OG Vibez. Sindsdien is hij part of the family en de 26-jarige Mikkavelli heeft vandaag zijn nieuwste project uitgebracht genaamd ‘Andere Niveau’. Beluister ‘Andere Niveau’ hieronder en geef aan wat je ervan vindt.

Zijn debuutsingle coverart van “Andere Niveau” is geïnspireerd door Dragonball Z / GT, Naruto, Glo Gang & GTA V. Zelf kijkt hij naar anime series dat is te merken aan zijn creativiteit als artiest.


Cover art ‘Andere Niveau’

Abonneer op zijn kanaal en blijf op de hoogte van alles!


SALTO RADIO SESSIE


In 2019 heeft Mikkavelli met veel bewondering deelgenomen aan de radiosessie van Salto Radio in Amsterdam. Hier heeft men kennis gemaakt met Mikkavelli en hier hij heeft hij de vijf nummers laten horen die hem hebben geïnspireerd. 

Michael Jackson – Human Nature

Nirvana – Team Spirit

Prince – Purple Rain

Tupac – So Many Tears

XXXTENTACiON – Jocelyn Flores

Verder heeft hij ook zijn eigen nummers laten horen en is de live première van “Andere Niveau” ook daar geweest. Beluister de sessie hier.

In 2020 was hij weer terug bij Salto Radio sessie maar dit keer met de heren van Playaz Game Records Senio Ajoeb en OG Vibez. “Het was een legendarische radiosessie”, aldus de host van Salto Radio en FunX!

Mikkavelli Playaz Game Records
Mikkavelli x Senio Ajoeb x OG Vibez

GLO MUCHACHO


Zijn alterego/tweeling van Mikkavelli “Glo Muchacho” zal binnenkort zijn highly anticipated EPdroppen genaamd “Druppellaar Van ‘T jaar”. Dat zal verschillen van diverse nieuwe rapstijlen & genres nooit gehoord! Stay tuned want er komt nog veel aan!


KILLUMINATIE


Momenteel is hij hard aan het werk voor zijn aankomende debuut album executive geproduceerd door hem zelf & OG Vibez genaamd “Killuminati”. Hierin gaat hij de hele rap game exposen met de waarheid & geen leugens. 2021 gaat het jaar zijn dat er veel enge dingen gaan komen, aldus Mikkavelli.


- Advertisement -

Het laatste nieuws

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -