16.6 C
Amsterdam
donderdag, september 28, 2023

Mr. Probz eist minstens 10 miljoen van Sony in royalty-conflict

- Advertisement -
- Advertisement -

Mr. Probz en zijn bedrijf Left Lane B.V. zijn een rechtszaak gestart tegen Sony Music Entertainment. De zanger, producer en songwriter die bekend is van onder meer de monsterhits ‘Waves’ en ‘Nothing Really Matters’ stelt – op basis van twee auditrapporten opgesteld door accountantskantoor Grant Thornton – dat SME en Ultra Records jarenlang royalty’s achterhielden. Naar verluidt gaat het om een bedrag van ruim tien miljoen euro.

In september 2020 deed de rechtbank in Amsterdam al uitspraak over een conflict tussen Mr. Probz en Sony. Destijds werd vastgesteld dat Sony haar contractuele verplichten omtrent royalty’s niet nakwam. Mr. Probz won de zaak en kreeg daarmee zijn exploitatierechten weer in eigen beheer. Nu is er dus een nieuwe zaak gestart, waarin Mr. Probz stelt dat Sony moedwillig heeft nagelaten om de artiest volgens de contractuele ‘at source’ bepaling te betalen. Ook zouden ze geweigerd hebben inzage te geven in de boekhouding.

“Het is belangrijk dat deze zaak gewonnen wordt. Niet alleen voor mijzelf, maar ook voor alle artiesten die ook ‘at source’ overeenkomsten zijn aangegaan met één van de grootste platenmaatschappijen ter wereld”, reageert Mr. Probz in een persbericht. “Deze zaak kan bewijzen dat artiesten jarenlang niet de vergoeding hebben gekregen waar zij recht op hebben. Voor een individuele artiest is een rechtszaak starten tegen een grote platenmaatschappij vaak onbegonnen werk. Wanneer er een conflict is voelen artiesten zich snel geïntimideerd door deze platenmaatschappijen. Ze hebben meestal niet de middelen om het op te nemen tegen deze reuzen in de muziekindustrie, van wie zij bovendien financieel afhankelijk zijn”, aldus de artiest.

- Advertisement -

Het laatste nieuws

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -