1.1 C
Amsterdam
donderdag, november 30, 2023

MIGGS DE BRUIJN DROPT LANGVERWACHTE EP ‘AMNESIA’

- Advertisement -
- Advertisement -

Het hangt al maanden in de lucht maar vandaag is het dan eindelijk zover. Miggs de Bruijn dropt zijn EP ‘Amnesia’ die volledig geproduceerd is door Max Wallin.


Voordat Miggs bij het label Zware Jongenz tekende had hij met Max al de track ‘Street Leven’ gemaakt en was de keus om de EP af te maken met Max een makkelijke keuze. De EP telt 8 tracks waaronder de onlangs uitgebrachte tracks ‘Dr. Martens’, ‘Uptown’ en ‘Street Leven’. Verder zijn er dus 5 nieuwe tracks te beluisteren waaronder de titeltrack ‘Amnesia’. De titel van de track en EP geeft al aan waar het naartoe gaat. Miggs is voor de track geïnspireerd doordat hij zelf ook veel Amnesia rookt en geeft dit ook aan in de track. Miggs vertelt onder andere op de track dat hij dagelijks Amnesia rookt om rust in zijn hoofd te creëren, het lied is eigenlijk een ode aan de wietsoort. Ook is er van Amnesia een clip uitgekomen vandaag die hieronder te bekijken is. 


Voor de video hebben we samen met Mike Static gekozen voor een filmische sfeer. Daarnaast hebben we met de kleur groen gespeeld waardoor we geen drugs in beeld tonen. Ook Miggs zijn Congolese roots komen naar voren door een aantal Dandies erin die figureren en kinderen die de boek over Koning Leopold de 2de aangereikt krijgen. 


Naast Amnesia en de al uitgekomen tracks zijn er nog verschillende stijlen te horen op de EP. Zo heeft Miggs een track waar hij zijn Afrikaanse kant naar voren laat komen, die track heet Libala en op die track wordt Miggs bijgestaan door 2mochh. De track ‘I Like it’ is een clubtrack en laat je ook direct in de club sfeer komen. De track Lois is eigenlijk over een street meid en op die track wordt Miggs bijgestaan door zijn broertje Jacques. Dan heb je al laatste nog de track Bag of Money. Een hele sterke track die goed in elkaar zit en je meeneemt van begin tot eind. Al met al een sterke eerste EP van Miggs onder de vlag van Zware Jongenz, en dit is nog maar het begin. 

- Advertisement -

Het laatste nieuws

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -