17.6 C
Amsterdam
zaterdag, mei 25, 2024

LOOK BACK: DIT WAS OH MY! FESTIVAL 2022

- Advertisement -
- Advertisement -

Met optredens van WizKid, DaBaby, Lil Baby, Lil Durk, Stefflon Don, Tyga, Tory Lanez, Rema en Rick Ross was Rotterdam afgelopen weekend het episch centrum van de wereldwijde hiphop, rap en afrobeats scene. 

Meer dan 40.000 fans kwamen afgelopen weekend samen in De Kuip in Rotterdam voor de grootste editie van OH MY! Festival tot nu toe. Het festival vierde haar vijfde editie en maakte indruk met de nieuwe locatie en een imposante internationale line-up. Verdeeld over vier verschillende podia waren de allergrootste (internationale) artiesten in hiphop, rap en afrobeats geprogrammeerd. Op de Boohooman mainstage traden o.a. WizKid, DaBaby, Lil Baby, Lil Durk, Stefflon Don, Tory Lanez, Mabel, Rick Ross en Tyga op. Maar ook talent van eigen bodem, waaronder Josylvio, Ronnie Flex, Frenna, Yade Lauren en Bizzey betraden het podium. Tevens stond op de zondag de winnaar van OH MY! Talent op het hoofdpodium.

Ufuk Baydar, directeur OH MY! Festival: “Deze editie was wat ons betreft de beste ooit. We zijn dan ook enorm trots en dankbaar dat dit na drie lange jaren is gelukt. De verhuizing naar een nieuwe locatie en het toevoegen van een extra dag, heeft al onze verwachtingen overtroffen. Het gaf iedereen meer tijd om de unieke vibe van OH MY! te ontdekken en te beleven. We hebben dit weekend weer kunnen laten zien wie we zijn en waarvoor we staan als scene. Een unieke mix aan verschillende culturen en muziekstromingen.”

OH MY! Talent
Rotterdam is nieuw terrein voor OH MY! Festival, de organisatie wil graag investeren in opkomend talent en hen een podium bieden. Door samen te werken met lokale partijen MusicMatters, Banlieue en FunX is OH MY! Talent in het leven geroepen. Door drie verschillende rondes te doorlopen, maakte je als talent kans op een plek op de mainstage, de ruimte en tijd om je demo af te maken én intensieve stage en performance begeleiding. Afgelopen zondag maakte winnaar, de Rotterdamse Otje, zijn debuut. 

Afrobeats en oldschool
Op de Blends Afro stage, waren er optredens van o.a. de Nigeriaanse CKay, hij had de grootste hit van afgelopen jaar te pakken met Love Nwantiti. De meest geshazamde track van 2021, met meer dan 15 miljard streams op TikTok. Ook Rema maakte op de zondag zijn opwachting op datzelfde podium en het publiek werd blij verrast doordat WizKid – de mainstage headliner van de zaterdag – op het podium sprong om Rema te vergezellen. Ook King Promise en Omah Lay, die op dit moment wereldwijde hit scoort met Justin Bieber, betraden het podium. Op de zaterdag waren oldschool artiesten als Ginuwine, die je kan kennen van monsterhit Pony en J Holiday ook van de partij. Ook deze twee artiesten hebben samen een paar nummers ten gehore gebracht. 

OH MY! Festival bracht een state-of-the-art productie naar De Kuip met bijzondere showmomenten. Check de beelden hieronder. Hou www.oh-my.nl en de socials in de gaten voor de laatste updates omtrent de 2023-editie.


- Advertisement -

Het laatste nieuws

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -