1.1 C
Amsterdam
donderdag, november 30, 2023

LEES HET VOLLEDIGE INTERVIEW MET DJ DYLVN

- Advertisement -
- Advertisement -

DJ DYLVN maakt sinds de zomer van 2017 furore. Hij behaalde met zijn debuutproject ‘Chase’ de gouden status en bracht talloze hitsingles uit met grote namen als Hef, Dopebwoy en Ronnie Flex. Zijn grootste hit tot nu toe ‘Speling’ met Tabitha en Hansie telt inmiddels meer dan 19 miljoen Spotify streams. DJ DYLVN tekende afgelopen jaar als eerste artiest bij Atlantic Records Benelux en bracht in november de single ‘FASHIONOVA‘ feat. BKO & Défano Holwijn uit.

DJ DYLVN begon 2022 direct met een klapper, want 2 weken geleden bracht hij zijn nieuwe single ‘SO FINE’ uit, een collab met Zefanio en Latifah. Het nummer is ontstaan tijdens een studio sessie met Zefanio, waarbij het uitgangspunt het creëren van een dansbare afro-sound met good vibrations was. Daarnaast hebben ze zich laten inspireren door de track ‘Soundgasm’. Latifah complementeert de track met haar sterke verse en sexy vibes. ‘SO FINE’ is de tweede release van DJ DYLVN op Atlantic Records Benelux, hiermee volgt hij zijn eerdere single ‘FASHIONOVA’ op die eind 2021 is verschenen.

Beluister de track hier:

Alle reden voor RaptopNL om deze hitmachine even aan de tand te voelen. Veel leesplezier bij ons interview met DJ DYLVN.

Jij komt uit een muzikale familie. Wat deden jouw familieleden qua muziek en wie was jouw grote inspiratie?

Mijn tante is Ruth Jacott en mijn oom Eric Jacott, zit in New Timeless, voorheen Timeless. Ik ben dus opgegroeid met theatertours en optredens. Op elke familiebijeenkomst moet ik ook aanhoren dat ik als 3-jarige voor aan naast het podium de gehele choreo van de show ging na doen, hahah. Daarnaast had me broer, Don de Baron, altijd platen en een DJ speler op zijn kamer. Daar mocht ik niet komen, dus daar was ik natuurlijk altijd stiekem te vinden.

Denk je dat het talent van muziek iets genetisch is iets wat je aangeboren is?

Genetisch durf ik niet direct te zeggen, want mijn ouders zijn beide geen muzikanten, maar het talent is zeker deels aangeboren en deels aangeleerd. Een goed oor bijvoorbeeld, kun je ontwikkelen, maar in het begin heb je het, of je hebt het niet.

Afgelopen jaar heb je de beslissing gemaakt om te tekenen bij Atlantic Records Benelux. Van harte gefeliciteerd! Van waar deze stap en wat kunnen we verwachten van DJ DYLVN in 2022?

Thanks! De stap is ontstaan, omdat ik door corona het gevoel kreeg dat ik in de steek werd gelaten. Ik begrijp dat er minder ruimte is om te investeren, maar ik sta altijd open voor creatieve oplossingen. Echter kreeg ik te horen dat ik als DJ, alleen kon releasen als de clubs open waren. Ik had een andere mening. Ik vond dat ik niet stil kon blijven en ondanks ik niemand iets kwalijk neem, want corona was en is voor iedereen lastig, haalde ik enorm veel motivatie uit het feit dat ik het gevoel kreeg dat ik werd beperkt en tegenhouden van ontwikkeling in mijn muzikale carrière.

Uit die motivatie zijn sterke nummers gekomen en daar was Atlantic Records Benelux gelukkig in geïnteresseerd. We zijn daar uitgekomen en ik voel me goed in het huidige team. Van goede energie, krijg ik nog meer energie en werklust. Dus in 2022 kunnen jullie sowieso een nieuw DJ DYLVN album verwachten en veel releases.

Jij maakt sinds 2017 hitjes met de allergrootste artiesten van Nederland, zoals Ronnie Flex, Jonna Fraser, Hef, Murda, Tabitha en onlangs nog met Defano Holwijn en BKO. Zou jij ooit internationaal willen gaan met je carrière?

Ja zeker.  Na dit album wil ik me meer gaan focussen op internationale releases. Tot voorheen was ik daar nooit mee bezig, maar ik heb regelmatig shows in het buitenland en dan zie ik dat mijn showcase werkt. Door corona heb ik ook gezien dat het leven nog korter is, dan we dachten. Dus als ik er ooit mee aan de slag wil, is het moment nu.

Met welke nationale en internationale artiest zou je nog echt een keer willen werken?

Nationaal heb ik bijna met iedereen gewerkt op een paar na, dus dan zou ik gaan voor die artiesten. Denk hierbij aan Kevin, Josylvio, Frenna, Yade Lauren en Lijpe.  Internationaal zijn er zo ontzettend veel. Ik heb een brede muzieksmaak en ik ben een muziekliefhebber. Ik hou ook van onverwachte combinaties, dus dat kan van Wiley, Frank Ocean naar Ella Mai, naar Dimitri Like en Mike Vegas naar Wizkid, NSG, Justin Bieber, Lil Baby en Fireboy DML. Super breed dus, ik sta gewoon open om met iedereen iets dopes te creëren eigenlijk.

Waar zie jij jezelf over 5 jaar? Wat zie jij als succesvol zijn?

Hahaha, zo dat vind ik altijd een lastige vraag. Omdat ik een gevoelsmens ben en ik maak liever niet eens een afspraak voor volgende week. Maar succesvol zijn houdt voor mij in; fysiek gezond zijn, mentaal in een happy place, omringt door vrienden en familie, positieve impact leveren aan andere mensen hun leven, inspireren, helpen en een leefomgeving die je rust en plezier biedt.

Wat wilde je worden toen je jong was?

Ik wilde profvoetballer worden hahaha, maar ik denk dat 80% van de jongens dat willen. Clubs kunnen me nog steeds connecten om mee te trainen of esporter te worden hahaha. 

Artiesten zeggen wel vaak dat hun laatste track hun beste track is. Jouw laatste track ‘SO FINE’ samen met Zefanio en Latifah is ook wel echt FINE. Vind jij zelf ook je beste track? Zo niet, welke dan wel en waarom?

Thanks man! Met mijn tracks vind ik het lastig om te zeggen wat me beste track is, omdat ik me tunes toch zie als me kinderen. En tussen je kinderen kan je niet kiezen. Ik maak ook verschillende soort vibes, dus daar kan je sowieso niet tussen kiezen. Wel vind ik dat je in de tracks me energie van dat moment terug hoort. Het zijn echt creaties. Ik ben zelf ook best down to earth. Dus ik kan eerder tracks opnoemen die ik minder vind, dan de beste track.

‘SO FINE’ is nog maar net uit en heeft nu al bijna 100k streams behaald op Spotify. Bizarre cijfers! Hoe is de samenwerking met Zefanio en Latifah tot stand gekomen en hoe was dit?

Ja man, het gaat hard! Ik ben er ook echt blij mee Zefanio is sowieso uitgegroeid tot een mattie, dus ik spreek hem vaak en op dit album wilde ik alleen werken met mensen waar ik heel goed mee ben of mensen waar ik goed mee klik. Niets moest geforceerd gaan. Dus het album was al redelijk af en toen heb ik Zefanio geconnect van ey, wij hebben nog niks erop. wakka stu. Vervolgens was dit direct de eerste opzet en heb ik in een later stadium Latifah geconnect. Die ik al eerder had geconnect, maar ik moest me later opnieuw melden. Zo gezegd zo gedaan, ze voelde de track en wilde ook al langer met Zefanio werken, dus heb ik met haar afgesproken, haar thuis opgehaald, naar de studio gebracht en she killed it man. Het was de eerste keer dat ik echt met haar ‘childe’ en werkte en er was gelijk een klik. Iedereen had het naar ze zin die dag, all good vibes en dat geeft me ook echt een goed gevoel Op zo een manier is het leuk om aan het album te werken. Het is soms lastig om zakelijk en persoonlijk te scheiden in deze branche. Veel artiesten lopen tegen hetzelfde aan, maar maken zelf ook het verschil niet. Uiteindelijk denk ik dat als je plezier hebt, je nooit super teleurgesteld kan raken bij minder succesvolle releases.

Als jij voor 1 keer een tijdmachine mocht gebruiken, naar welke periode zou jij gaan en waarom?

Ik zou denk ik gaan naar 2015/2016. Het begin van me carrière. En het bewuster beleven en betere keuzes maken ook. Het leven ging snel en daardoor sta je niet overal bij stil en kan je niet overal van genieten.

Treedt je liever op in een club met 500 personen of op een festival met 50.000 personen? Waarom?

Pffoeee, dit is een goede en lastige vraag. Aan de ene kant zou ik zeggen, festival met 50.000 personen, omdat dat goed is voor je carriere qua doelen behalen en de beeldvorming. Maar aan de andere kant staat interactie centraal in mijn show. Ik wil de mensen entertainen en een goede avond bezorgen. Ik wil echt contact met het publiek en vaak ook met mensen uit het publiek het podium delen. Als ik in mijn hart kijk, kies ik dan voor een club met 500 personen. Maar voor mijn carrière kies ik natuurlijk het festival met 50.000 mensen.

De Golden Lemon Awards 2021 zijn net achter de rug De top 5 zijn geworden; 1. Frenna, 2. Kevin, 3. Lijpe, 4. Ronnie Flex, 5. Boef. Wat is jouw persoonlijke top 5 geweest als je kijkt naar 2021?

Als ik kijk naar het jaar 2021 denk ik wel dat Kevin op 1 moet staan, maar Frenna deed ook zeker heel druk. Het zijn sowieso beide gekke werkers. Ronnie op 3. Hij heeft ze album gedropt en die man is al jaren in de game met hits, altijd zichzelf en op A-game in verschillende genres. Gevolgd door Lijpe, want die man vaart ook echt altijd zo eigen koers met hoge kwaliteit voor jaren lang en zelfs 2 albums gedropt, dus ik begrijp het ook dat hij in de top 3 zat. En vervolgens Boef, omdat hij in 2021 niet zoveel gedropt heeft. Maar dat komt ook omdat hij zich zakelijk aan het ontwikkelen is en dat mag ook zeker niet vergeten worden.

Thanks voor het interview en de vragen, love.

- Advertisement -

Het laatste nieuws

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -