10.7 C
Amsterdam
dinsdag, mei 30, 2023

LE BLANC EEN PRODUCER/ARTIEST DIE JE NIET MAG MISSEN!

- Advertisement -
- Advertisement -

Maak kennis met producer/artiest Le Blanc. Hij staat in het begin van zijn carrière in de muziek en dropte onlangs ook zijn EP genaamd ‘Factor 50’. Hierop staan samenwerkingen met een aantal grote namen uit de muziekindustrie zoals Jiri11, James Watss en Sxteen. Een goed moment om Le Blanc beter te leren kennen met een exclusief interview met RaptopNL. 


Le Blanc
Le Blanc


Je was vroeger into dance, maar je gaat nu lekker op hip hop. Hoe is dit zo gekomen? Zijn er hiphop artiesten of producers die jou hebben geïnspireerd om te switchen?


Klopt! Ik ben opgegroeid met muziek van artiesten als Tiësto en Armin van Buuren. Er werd bij ons thuis een groot scala aan muziekgenres geluisterd maar de boventoon werd wel gevoerd door de destijdse trance en dance hits. Door Tiësto ben ik ooit ook, op heel amateuristisch niveau, mijn allereerste eigen muziek gaan produceren. Wat hij deed wilde ik ook!

Naarmate ik ouder werd, begonnen mijn interesses in de muziekindustrie te veranderen. Acts als Brainpower en Fouradi vond ik helemaal het einde. Toen ik even later de producer Reverse ontdekte was ik om. Ik wilde koste wat kost deel uitmaken van de Nederlandse Hiphop industrie.Je studeert nu aan de Herman Brood Academie. Leer je daar veel wat je zelf nog niet wist/kon?


Absoluut! Sinds ik aan de Herman Brood Academie studeer ben ik op vele vlakken enorm gegroeid. Het feit dat ik nu überhaupt 24/7 met muziek bezig kon zijn was voor mij een enorme verademing.

Op de Herman Brood Academie krijg je les van enorm veel professionals die weten hoe het is om van de muziek te kunnen leven. Dit is niet alleen erg inspirerend maar ook houden zij ons scherp. De muziekwereld is geen makkelijke wereld en het is dan ook heel belangrijk om jezelf niet gek te laten maken.  

Ook leer ik enorm veel van mijn medestudenten. We zijn allemaal jonge- gedreven artiesten die streven naar de top. Het is erg leuk en inspirerend om te zien hoe iedereen zijn eigen invulling geeft aan het artiestenbestaan. Wat is de eerste stap die je zet nadat je bent afgestudeerd? Waar zie jij jezelf over 3 jaar?


In principe ben ik nu al bezig met hetgeen wat ik alleen nog maar groter uit wil bouwen na mijn HBA-loopbaan: het zijn van artiest.

Onlangs heb ik mijn debuut EP uitgebracht waarop ik vergezeld werd door gerenommeerde artiesten uit de Nederlandse Hiphopscene. Juist nu ik een enorm netwerk heb op mijn school wil ik hier zo goed mogelijk gebruik van maken. Ik zie dit dan ook echt als het opstapje van mijn verdere muzikale carrière. 

Ik vind vragen als “waar zie je jezelf over… jaar” altijd erg lastig om te beantwoorden. Uiteraard heb ik voor mezelf een plan uitgestippeld in wat ik allemaal op korte- en lang termijn wil bereiken. Maar ook heb ik de afgelopen tijd al ondervonden dat zaken die niet gepland staan en waar je geen invloed op hebt vaak de meeste veranderingen met zich mee brengen.

Om toch een antwoord proberen te geven op jullie vraag. Over 3 jaar zie ik mijzelf als een artiest die meedraait in de top van de Nederlandse Hiphopscene. Ook lijkt het mij enorm leuk om de kennis die ik tot dan toe opgedaan heb te delen met vele jonge nieuwe talenten. Samen groeien is voor mij het belangrijkste en leukste wat er is. 

Le Blanc
Le Blanc


Hoe onderscheid jij jezelf van alle andere producers? Wat maakt jouw sound of jouw manier van werken uniek?


Om te beginnen zie ik mijzelf niet enkel als een producer. Zoals ik al eerder terug heb laten komen ben ik mij vanaf heden als artiest aan het profileren. 

Wat betreft mijn sound zou ik het omschrijven als herkenbaar maar met een nieuw fris jasje. De Caribische sounds, welke ik veel terug laat komen in mijn muziek, worden natuurlijk al vaak gebruikt. Maar wel ben ik van mening dat ik deze op een nieuwe creatieve manier deel laat uitmaken van mijn muziek. Je kan absoluut direct horen wanneer een tune van mijn hand komt. Luister maar eens goed! Zie jij het producersleven/artiestenbestaan als iets wat je voor altijd wilt doen of heb je nog andere ambities?


Het artiestenbestaan zal altijd deel van mij uit blijven maken. Hoe oud ik ook mag worden. Wel zie ik mijzelf ook echt als een ondernemer. Ik vind het leuk om start-ups te helpen en zelf heb ik ook naast mijn muzikale carrière allerlei bedrijfjes opgezet.

Mijn grote liefde blijft altijd voor de muziek bestemd en dit zal ik dan ook nooit af zweren. Wel weet ik bijna zeker dat dit niet het enige zal zijn waar ik mij de rest van mijn leven mee bezig zal houden.

Le Blanc


Als je een (bestaande) superheld zou kunnen zijn. Welke zou jij dan zijn en waarom?


Het is misschien mega cliché, maar ik zou dan toch voor Superman gaan. Met de beste intenties het kwaad bestrijden is wel iets wat mij zou passen. Waar ben jij het meest dankbaar voor in je leven?


Ik ben enorm dankbaar voor de support die ik in de kinderschoenen van mijn muzikale carrière al heb mogen ontvangen. Maar ik ben verreweg het meest dankbaar voor mijn goede vrienden en familie in mijn leven. De afgelopen tijd heb ik meer dan ooit meegemaakt hoe belangrijk het is om een goede familie- en vriendenkring om je heen te hebben. Zonder hen ben ik niks.Je allereerste eigen EP, genaamd Factor 50, is dan eindelijk uit. Vanwaar de keuze om als producer je eigen EP te lanceren en hoe heb je alle artiesten erop geselecteerd?


Zelf heb ik, zoals je al vaak voorbij hebt zien komen, al een hele lange tijd voor ogen dat ik niet alleen een producer wil zijn maar mij meer wil gaan profileren als een artiest. Dit omdat ik dan zelf meer grip heb op hetgeen wat ik uit wil brengen en naast het produceren vind ik het draaien van mijn eigen muziek het leukste wat er is. Door “Factor 50” de wereld in te gooien, hoop ik mijzelf een beetje aan het licht te brengen. Ik wil immers nog veel meer leuke projecten kunnen doen en optredens kunnen geven.

De artiesten keuze is vrij organisch gegaan. Keje, de artiest welke het meest terug te vinden is op mijn EP, is een jongen waar ik al enorm veel mee werk. Wij hadden dan ook al een stapel aan tunes liggen. Uit deze, en nog vele andere demo’s die ik met andere artiesten had liggen, heb ik een juiste selectie gemaakt en hier vervolgens de, naar mijn mening, passende features bij gezocht. 

Ik ben enorm trots op het eindresultaat en ik hoop dan ook enorm dat het Nederlandse publiek deze EP zal waarderen.De Golden Lemon Awards 2020 komt er weer aan, welke rap acts mogen volgens jou niet ontbreken uit de top 5? En waarom niet?


Artiesten die voor mij absoluut in de top 5 terug zouden moeten komen zijn Boef, Ronnie Flex en Lil Kleine. Deze mannen breken record na record en weten mij toch steeds elke keer weer te verbazen met sterke tunes. Een ‘commercieel hitje’ maken is niet zo makkelijk als dat iedereen altijd denkt dat het is. Daarom staan deze mannen voor mij nog steeds aan de top. 

Een leuke nieuwe verfrissing zou Bilal Wahib zijn. Ik vind dat deze man zich vanaf zijn eerste tune “vliegen”, terecht, een groot en getalenteerd artiest mag noemen. 

Artiesten waarvan ik vind dat zij nog steeds enorm ondergewaardeerd worden zijn Keje en Juwls. Deze hardwerkende mensen gaan jullie in de toekomst absoluut nog doen laten verbazen met hun talent. Daar twijfel ik niet over.

- Advertisement -

Het laatste nieuws

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -