6.4 C
Amsterdam
maandag, maart 27, 2023

JOSYLVIO IS DE NUMMER ÉÉN NEDERLANDSE RAP ACT VAN 2019!

- Advertisement -
- Advertisement -

De 27-jarige rapper uit Naarden is zondagavond (29/12) op de Golden Lemon Awards, de meest toonaangevende hiphop award van Nederland, door de stemmers en fans van RaptopNL uitgeroepen tot de nummer één Nederlandse rap act​​​​ van het afgelopen jaar. Hiermee heeft hij Lil’ Kleine, die deze status vorig jaar vasthield, van de troon gestoten.


NUMMER EEN NEDERLANDSE RAP ACT

#GLA2019


De top drie van Raptop 100 lijst wordt gecompleteerd door Boef op drie (vorig jaar op nummer twee) en Frenna op twee (vorig jaar nummer vijf). De lijst gaat door met Dopebwoy (4), Bizzey (5) en Snelle (6). Zie hier de complete lijst. Ook kun je de hele avond inclusief optredens hier terug bekijken mocht je het gemist hebben. Op de avond vonden er optredens plaats van o.a. F1rstman, Nino, Dodo en Souff.Niet alleen werd Josylvio bekendgemaakt gisterenavond in Villa Thalia Rotterdam, ook werd het ‘Raptop Talent van het jaar’ uitgereikt door niemand minder dan Rocks van de Tuindorp Hustler Click (THC). Tevens werd de ‘Legend Appreciation Award’ uitgereikt aan Nino. Dit laatste is een waardering voor de grondleggers van Nederlandse rapmuziek.

NINO X MAHI GLA 2019. De nummer één Nederlandse rap act​​​​


HOE DE RAPTOP 100 TOT STAND IS GEKOMEN?

#GLA2019


In het afgelopen jaar waren er meer dan 150 artiesten in de race om kans te maken op prijs de nummer één rap act van het jaar. Tussen augustus en november waren de stembussen geopend en hebben duizenden mensen gestemd op hun top 5 rap acts van het afgelopen jaar. Om daarna de awards zo eerlijk mogelijk te houden is de ranking deels gebaseerd op een aantal punten en vraagstukken. Hoeveel YouTube en Spotify streams heeft de artiest in het afgelopen jaar behaald? Hoeveel weken heeft de artiest in de charts gestaan? Hoe consistent is de artiest in de afgelopen jaren geweest? Hieruit is er een tijdelijke top 100 lijst gecreëerd.


VAKJURY RAPTOP 2019

Mahi Khalesi, Ray Ondaan, Carlos van Erven, Alexandros Christodoulides


Na het sluiten van de stembussen en het in kaart brengen van de bovenstaande vraagstukken, is er nog een speciale vakjury overheen gegaan om de uiteindelijke top 100 lijst te vormen.  De vakjury bestaat uit specialisten van muzieklabels en brands zoals Sony Music, Rotterdam Airlines, Red Bull Music en Black Bananas. Zij hebben de artiesten beoordeeld op punten als teksten, flow, ademhaling, delivery, marketing en branding.Ben jij het eens met de Raptop 100 lijst van 2019 en wie zou jij volgend jaar zien willen winnen? Dit jaar was Josylvio de nummer één Nederlandse rap act Laat het weten in de comments!

Ben jij artiest en wil je met jouw track in de RaptopNL Spotify lijst komen? Email naar ak@raptop.nl


Like het, deel het en zoals we altijd zeggen ‘Don’t sleep on this’. 


- Advertisement -

Het laatste nieuws

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -