fbpx

JONGEREN HARDST GERAAKT DOOR LOCKDOWN


De corona maatregelen hebben ervoor gezorgd dat het aantal mensen met werk in april met 160.000 is gedaald naar 8,9 miljoen. Een recordaantal van mensen die hun werk verloren hebben.


GROOTSTE DALING SINDS 2003


Dit is de grootste daling sinds het begin van de tellingen in 2003 volgens het CBS. Het heeft er naar toe geleid dat 100.000 jongeren zonder werk zitten. Het CBS publiceert normaal gesproken werkloosheidscijfers per kwartaal, maar koos er vanwege de corona maatregelen voor om een maandcijfer te publiceren.

Bron: CBS

In alle sectoren nam het aantal nieuwe WW-uitkeringen toe. De grootste toenames zijn voornamelijk in de schoonmaakbranche, detailhandel, cultuursector, horecasector, cateringbranche en uitzendbranche. Alle leeftijdsgroepen kregen te maken met een toename, maar bij 15-25 jarigen was die het grootst.


MIJNRAPTOP.NL


Ben jij actief in de Nederlandse muziekindustrie en heb jij je baan verloren door de corona maatregelen? Dan heeft  Raptop een goede oplossing voor jou om je netwerk uit te breiden en zelf online aan de slag te kunnen gaan! Raptop lanceerde vorige maand MijnRaptop, oftewel MRT. Wil je meer weten hierover? Klik hier.


Like het, deel het en zoals we altijd zeggen ‘Don’t sleep on this’. 


Geen reactie's

Geef een reactie