16.8 C
Amsterdam
donderdag, juni 13, 2024

‘JONGEN VAN DE STRAAT’ GAAT DIRECT GOUD!

- Advertisement -
- Advertisement -

Vandaag verschijnt Lil’ Kleine’s langverwachte album ‘Jongen Van De Straat’. Het is alweer bijna 3 jaar geleden dat zijn vorige, uiterst succesvolle nummer-1-album ‘Alleen’ (met o.a. monsterhits ‘Krantenwijk’ en ‘Loterij’) het levenslicht zag. Sindsdien staat het album 149 opeenvolgende weken hoog in de album charts (waarvan de grootste periode in de top 10).


SAMENWERKINGEN MET GROTE INTERNATIONALE ARTIESTEN

“JONGEN VAN DE STRAAT GOUD”


Naast samenwerkingen met grote artiesten van eigen bodem zoals Ronnie Flex, Frenna, Snelle en Josylvio bevat het album ook de track ‘Aan Je Zitten’ de Nigeriaanse wereldster Wizkid, bekend van o.a. samenwerkingen met Drake en tevens Lil’ Kleine’s lievelingsartiest op internationaal vlak. Hij is daarmee de eerste Nederlandse rapper die een samenwerking van dit statuur uitbrengt. Ook de Brits-Nigeriaanse Maleek Berry is terug te horen op de plaat; hij klinkt op de track ‘Ogen’.Eerder verschenen van het album de singles ‘Joanne’, ‘Af En Toe’, ‘Rook’, ‘Dichterbij Je’ en ‘Het Geluid’ die grotendeels al goud en/of platina zijn. Titeltrack/single ‘Jongen Van De Straat’, waarop Kleine een zelf reflectieve en kwetsbare kant toont, verscheen een week geleden en klom direct naar de tweede plaats van de Nederlandse Spotify-charts.

Mede door het succes van de voorgaande singles behaalt het album bij uitkomst direct de Gouden status, een succes wat Lil Kleine viert met de productie van de grootste Gouden plaat ooit gemaakt, met daarin gegraveerd de namen van fans die het album vooraf bestelden.


BELUISTER ‘JONGEN VAN DE STRAAT’ NU

“JONGEN VAN DE STRAAT GOUD


In 2019 belandde Lil’ Kleine net niet in de top 10 van de Raptop 100 lijst, mede door het feit dat er geen supergrote releases waren uitgebracht in dat specifieke jaar. Dit album zou er wel voor kunnen zorgen dat de rapper weer in de top 10, sterker nog de top 3, beland. Op welke positie denk jij dat Lil’ Kleine komt dit jaar? Zal hij de Golden Lemon Awards van 2020 mee naar huis nemen? Laat het ons weten in de comments!- Advertisement -

Het laatste nieuws

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -