18.9 C
Amsterdam
donderdag, september 28, 2023

INTERVIEW VRAGENLIJST ASHI X RAPTOP

- Advertisement -
- Advertisement -

Maak kennis met Ashi, een jonge getalenteerde rapper die ready is om de game over te nemen. Hij tekende onlangs een deal bij Warner Music en twee videos ‘Vrij zijn’ en ‘Bali’ staat al online.


Leer hem beter kennen door onderdstaande interview te lezen.

Veel leesplezier.

‘Bali’ is één van jouw succesvolste tracks tot nu toe met meer dan een half miljoen streams op Spotify en bijna een ton views op YouTube. Hoe kwam deze track tot stand? Had je dit ooit verwacht bij het maken en uitbrengen van de track?

Ja ben inderdaad blij dat de track goed is ontvangen door het publiek. Kan niet wachten om hem in de clubs/festivals te performen. Hoe de track tot stond kwam, was na een onvergetelijke avond in club NOVA in Amsterdam. Het was de laatste editie van een feest genaamd ‘Onverstandig’, wat is opgericht door een van m’n beste vrienden. Het feest bestond 3 jaar en is voor bijna iedereen in mijn vriendengroep een opstapje geweest naar het overnemen van het uitgaansleven in Amsterdam. Dus je kon je voorstellen dat het er flink aan toe is gegaan die avond. ‘’In de club gaat lit, 10 battra’s op lip, 5 b*tches in VIP’’ (line uit ‘Bali’) was no cap. De dag na die avond had ik de sessie met Mitho bij de studio van 23beats. De dans/party vibe zat nog helemaal in m’n systeem, maar was tegelijkertijd echt toe aan wederom een vakantie naar Bali. Zodoende is de track tot stand gekomen. Ik moet eerlijk toegeven dat ik wel wist dat dit een lekkere track was, maar had niet verwacht dat het zo snel al zo goed ontvangen zou worden. Ik sta er niet echt bij stil verder.

Wat is voor jou persoonlijk je beste track waar je het meest trots op bent en waarom?

‘Mshiti’. Dit is een track waar ik maar een halfuur over heb gedaan om al mijn vocals op de beat te krijgen. Ik hoefde Hoodie & Gynamo maar kort uit te leggen wat voor beat ik ongeveer wilde en ze kwamen met deze masterpiece. Het schrijven van de tekst en de melodie/flow neerzetten ging allemaal soepel. Het eindresultaat is uiteindelijk een track geworden waar iedereen wel iets bij moet voelen. Of het nou je smaak is of niet, niemand kan me zeggen dat die track niet hard is.

Je hoort vaak dat ‘Kraaiennest’ een beruchte buurt is. Hoe was het voor jou om op te groeien in ‘Kraaiennest’? Hoe denk je dat het komt dat er zoveel raptalent daar vandaan komt?

Eigen. Onvoorspelbaar en vooral muzikaal. Geïnspireerd door geluiden en muziek over de hele wereld. Vaak arabische invloeden gecombineerd met afro vibes. Eigenlijk kan je het ‘Afrabian’ noemen. Ik wil niet per se op elke track een zware boodschap over brengen. Vaak wil ik ook gewoon dat de luisteraar juist verstand op 0 zet en lekker geniet van de vibe die de track met zich meebrengt.

Wat maakt jou anders dan andere rap artiesten in Nederland?

Denk dat het ligt aan mijn sound. Combinatie van eigen flows/melodielijnen, combinatie van zang en rap. Ook het feit dat ik een van de weinige arabs ben uit Amsterdam die meer ‘vibes’ muziek maakt dan herres muziek. 

Met welke nationale artiest zou je nog wel eens mee willen samenwerken (rapper of producer)?

Kan er niet 1 kiezen. Vooral omdat ik me makkelijk aan kan passen aan verschillende vibes en die ook zelf hard vind. Qua artiesten denk ik dat een track met bijv. Dopebwoy, Frenna, Henkie heel gek zou gaan. Qua producers wacht ik nog steeds op een sessie met Yung Felix. 

Hoe hebben deze coronatijden jou beïnvloed als artiest?

Ik heb meer tijd voor mezelf gevonden. Mezelf eerst beter laten ontwikkelen als mens, wat resulteert in een duidelijkere visie als artiest. Ik weet nu meer waar ik mee bezig ben en waar ik het voor doe. Daarbij is ook het besef gekomen dat ik nog harder moet werken dan ik eerst voor ogen had.

Wat doe jij om jezelf muzikaal uit te dagen?

Ik daag mezelf altijd zo veel mogelijk uit door af en toe op beats te springen die normaal niet bij m’n release repertoire horen. Puur om mezelf ‘muzikaal fit’ te houden. Daarnaast luister ik ook veel naar andere muziek, wereldwijd en verschillende genres. Soms bestudeer ik deze tracks ook. Kijken welke indelingen zij gebruiken, stemgebruik, melodielijnen etc.

Wat kunnen we in 2021 verwachten van ASHI?

In 2021 kunnen we sowieso veel muziek verwachten. Dit zowel in de vorm van losse singles, maar ook mijn debuut EP! Ben daar keihard mee bezig, maar wil het pas releasen als het de hardste EP is die ik op dat moment kan droppen. Maar we zijn dichtbij.

Waar zie jij jezelf over 5 jaar? Wat wil je nog bereiken? Wat zie jij als ‘succesvol zijn’?

Over 5 jaar zie ik mezelf als een succesvolle muzikant en ondernemer die verschillende inkomstenbronnen heeft weten te genereren. Met muziek altijd als uitgangspunt. Ook wil ik in de positie staan om wat te kunnen betekenen voor andere mensen met een droom. Een van de mijn grootste goal op m’n bucketlist is een show geven in de Johan Cruijff Arena. Succesvol zijn is als je bereikt hebt wat je voor ogen had. Als je je geluk haalt uit dat waar jij voor hebt gestreden, dan ben je wat mij betreft succesvol.

De Golden Lemon Awards 2020 zijn net achter de rug. De top 5 zijn geworden; Boef, Frenna, Kevin, Hef en Lijpe.
Wat is jouw persoonlijke top 5 geweest als je kijkt naar 2020? Je mag jezelf erin meerekenen!

De huidige top 5 is daar niet voor niets. Dit zijn namen die jarenlang aan de top staan en nog steeds hard werken en presteren. Wat mij betreft kan de top 5 precies blijven hoe die staat.

- Advertisement -

Het laatste nieuws

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -