7.5 C
Amsterdam
maandag, maart 27, 2023

INEZ BRENGT EERSTE DEBUUT EP ‘SEARCHING’ UIT

- Advertisement -
- Advertisement -

Als aankondiging van haar EP, bracht Inez op vrijdag 26 maart haar single ‘Als ik Thuiskom’ uit. Op haar debuut EP staan acht nummers over relaties, familie, de muzikale zoektocht en de verbondenheid met haar omgeving. Een zoektocht waarbij Inez erachter komt dat het belangrijk is om te voldoen aan eigen verwachtingen en niet die van anderen. Door het vinden van haar eigen sound, bevat haar EP een unieke mix van Engelse, Nederlandse én Arabisch georiënteerde nummers. Vanaf vrijdag 21 mei is haar internationale EP ‘Searching’ te beluisteren.

Het gevoel van thuiskomen

De zangeres gaf in de auto bij Ouassima Tajmoet tijdens haar aflevering bij OMW W/ RAPOTOP al aan dat zij graag  barrières tussen talen wil laten overvloeien. Inez maakt een combinatie tussen Nederlandse, Engelse en Arabische teksten. Haar single ‘Als ik Thuiskom’ is een nummer over én aan haar moeder. Met het nummer ‘Ya Benti’ brengt Inez een ode aan haar vader. Hij heeft haar geleerd om alles uit het leven te halen en de wereld te omarmen. ‘‘In mijn zoektocht naar mijn imago als artiest, had ik mijn ouders hard nodig. Ik was aan het struggelen met mijn gevoel dat ik als Nederlands-Marokkaanse artiest uniek en onderscheidend moet zijn. Tegelijkertijd wilde ik me sociaal geaccepteerd en verbonden voelen met m’n Marokkaanse roots. Mijn kwetsbaarheid en angsten kan ik gelukkig delen met mijn ouders. Hun deur staat altijd open, mijn deur naar een veilige haven. Het leidt mij naar wie ik daadwerkelijk ben en wil zijn.’’ Inez maakt deel uit van een sterke voorhoede van jonge Nederlands-Marokkaanse zangeressen die een brug willen slaan voor jongeren en ouderen in Nederland. Met haar muziek wil ze dan ook anderen inspireren met hun eigen zoektocht.

- Advertisement -

Het laatste nieuws

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -