1.1 C
Amsterdam
donderdag, november 30, 2023

HIPHOPLEGENDE KILLAH PRIEST VAN WU-TANG GEEFT SHOW IN NEDERLAND

- Advertisement -
- Advertisement -

Hiphoplegende Killah Priest is klaar om de avond te vullen met rauwe Boombap platen die heel Hilversum laten trillen. Het voorprogramma zal verzorgd worden door niemand minder dan Steef, een opkomende rapper uit het dorp. Samen zullen zij jullie meenemen in een reis door de jaren van de hiphop. Op 11 juni staat deze hiphoplegende in De Vorstin!

Tickets zijn hier verkrijgbaar:  www.devorstin.nl

Walter Reed (beter bekend als Killah Priest) is een Amerikaanse rapper en Wu-Tang Clan gelieerde. Hij staat bekend om zijn werk met de Wu-Tang Clan, zijn spirituele lyrics vol religieuze referenties en metaforen èn om het feit dat hij niet bang is om controversiële en politieke onderwerpen aan te snijden in zijn muziek.

Killah Priest debuteerde in de muziekscene met optredens in Wu-Tang side- en soloprojecten als Gravediggaz ‘6 Feet Deep, Ol’ Dirty Bastard’s Return to the 36 Chambers en Genius / GZA’s baanbrekende Liquid Swords. Zijn bijdragen aan die releases – met name Liquid Swords ‘B.I.B.L.E. (Basic Instructions Before Leaving Earth),” maakten de weg vrij voor de release van het veelgeprezen debuutalbum van de MC, Heavy Mental (1998), en een lange en gerespecteerde carrière in de hiphop underground. Naast zijn productieve solowerk was hij een integraal lid van de groepen Sunz of Man, de HRSMEN (ook bekend als de Four Horsemen) en Black Market Militia.

Killah Priest is geboren in Brooklyn en opgegroeid in Bedford-Stuyvesant en Brownsville, werd als kind verliefd op hiphop en luisterde naar zowel old school als new school acts. Hij werd ook beïnvloed door lokale figuren Genius en Onyx’s DJ Suave, die vaak lokale feesten speelden. Killah Priest begon aan zijn rijmen te werken en verdiende uiteindelijk een aanzienlijke reputatie in zijn buurt, maar in plaats van zijn muzikale carrière te bevorderen, nam hij een sabbatical om zichzelf te onderwijzen, voornamelijk over religie en geschiedenis. De sabbatical had een grote impact op zijn songwriting.

Priest maakte zijn terugkeer naar rap in 1995 en verscheen op verschillende Wu-Tang-projecten. Al zijn cameo’s waren opmerkelijk, maar zijn rol in Liquid Swords verdiende speciale aandacht. Eind 1996 was zijn eigen nevenproject, Sunz of Man, van de grond. In 1997 stelde GZA aan Geffen voor om Priest te tekenen, en het label volgde zijn advies op. Priest werkte aan zijn debuut soloalbum met True Master en 4th Disciple, twee producers die ook geassocieerd werden met Wu-Tang. Het album ‘Heavy Mental’ was hiervan het resultaat. Het album zat vol met religieuze beelden en gevuld met suggestieve geluiden. Het ontving uitstekende recensies bij de release in maart 1998 en was een respectabel commercieel succes en debuteerde op nummer 24 in de Billboard 200. Priest bracht zijn tweede album, ‘View from Masada’, uit in mei 2000, waarmee hij zijn status als een van de meest meeslepende soloartiesten in de uitgebreide Wu-Tang-familie verder versterkte (hoewel hij op dat moment niet verbonden was met de crew). Hoewel ‘View from Masada’ goed werd ontvangen, deed het het commercieel niet goed en werd Killah Priest bij zijn label ontslagen.

Waar veel rappers die van een groot label zijn gevallen, verdwijnen of jaren nodig hebben om weer op te duiken, verspilde Priest geen tijd en richtte hij zijn eigen label op. ‘Priesthood’, zijn release van juli 2001 (zonder enige Wu-Tang-inbreng) werd geproduceerd door Luminati en Nirocist en uitgebracht bij het eigen label van de MC.

Dit jaar is zijn nieuwste ep genaamd The Three Fantastic Supermen Epics uitgekomen. Hieronder kun je vast in de stemming komen met de zijn nieuwste werk, of natuurlijk gewoon lekker losgaan op de oude hits!

Support: Steef

Stefan Timans, die beter bekend staat als Steef, Is een opkomende Hiphop artiest met Hilversum als zijn thuisbasis. Steef is een artiest die het hele productieprocess van zijn muziek op zichzelf neemt, waardoor er een unieke sound ontstaat wat een samensmelting oplevert van diverse Amerikaanse en Nederlandse artiesten. Naast zijn carrière als artiest, werkt hij mee aan diverse tracks van Nederlandse en Amerikaanse artiesten als producer.

Zijn muziek draait om de combinatie van zijn eigen ervaringen en het besef dat anderen tegen hetzelfde aan kunnen lopen, in een andere context. Ook komen luchtigere thema’s aan bod die hij verwikkeld in de vorm van woordspelingen, tongtwisters en vreemde flows. Wat Steef. Boven de rest uit doet steken, is zijn vermogen om ingewikkeld snelle teksten gemakkelijk van zijn tong af te laten rollen.

Zijn eerste single Boemerang, uitgebracht op 26 februari 2021, bereikte succes op Spotify met het bereik van inmiddels 17.000 streams. Op Youtube kreeg de video een aandacht van 5000 hits. Ook heeft Radio Capelle dit nummer in hun vaste roulatie zitten. Doorgepakt op dit succes, heeft Steef nog 3 nummers uitgebracht met verzorgde video’s. Op 6 mei kwam zijn album genaamd ‘Eerste Indruk’ uit!

- Advertisement -

Het laatste nieuws

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -