2.5 C
Amsterdam
woensdag, december 6, 2023

HET OM EIST 20 JAAR CEL EN TBS MET DWANGVERPLEGING

- Advertisement -
- Advertisement -

Het jaar 2019 begint als een nachtmerrie, Feis en zijn broer Bilal worden voor de deur van een café op de Nieuwe Binnenweg in Rotterdam neergeschoten. Feis krijgt een kogel in zijn rug en Bilal wordt in de borst geraakt. Bilal overleeft de aanslag, Feis niet.


NIEUWJAARSDAG 2020


Het begint allemaal in de cafe Lolanda waar Feis en Bilal zijn met oudjaarsdag. In de cafe is er een opstootje waarbij de verdachte, Silfano M (26), een wapen tevoorschijn had gehaald. Door alle spanningen moeten de cafébezoekers het pand verlaten. Faisal loopt op dat moment met krukken en heeft moeite met de drukte in de smalle gang. Zijn broer Bilal tikt iemand op zijn schouder en vraagt of hij ruimte wil maken. De man die hij aantikt is een bekende van de verdachte Silfano M, hij reageert geprikkeld en Bilal moet zijn handen thuis houden.


VIER SCHOTEN IN 14 SECONDEN


Eenmaal buiten gaat het snel volgens de getuigen. Verdachte Silfano M gaat bij een groepje staan en maximaal 20 seconden later opent hij het vuur op de twee broers. Getuigen geven aan dat er in totaal 4 keer is geschoten in een tijdsbestek van 14 seconden. Uit onderzoek is gebleken dat de laatste schot niet gericht was op de broers, maar op het cafe was gericht.


TRIGGERHAPPY


Ondanks dat een vooropgezet plan om te doden ontbreekt is er volgens justitie genoeg aanleiding voor Silfano M (26) om de gebroeders Mssyeh onder vuur te nemen. Justitie geeft aan dat de verdachte trigger happy is (iemand die niet bang is om snel een wapen te gebruiken). Een maand eerder zou de verdachte vermoedelijk na een verkeersruzie op de A20 in Schiedam hebben geschoten op een andere weggebruiker. Gelukkig raakte de kogel het slachtoffer, die Silfano M niet kende, niet maar kwam in de bijrijder stoel terecht. 


20 JAAR CEL EN TBS MET DWANGVERPLEGING


Het Openbaar Ministerie (OM) eist 20 jaar cel én tbs met dwangverpleging. Aan het einde van de zitting krijgt de verdachte het laatste woord. Het enige wat hij zegt is dat hij niet heeft geschoten. Dit is tevens wat hij de rechters tot nu toe heeft verteld en verder beroept hij zich op zijn zwijgrecht. Verder zegt hij het erg te vinden voor de nabestaanden en zegt hij nogmaals dat hij het niet was. 

Hierna verlaat Silvano M de zitting. Maar niet voordat hij eerst oogcontact zoekt met de naasten van de broers Mssyeh. Hij kijkt hen strak aan totdat een agente haar stem verheft: of de verdachte zijn blik heel snel kan afwenden. Hierna verdwijnt M. uit beeld. 


,,Eerst zegt-ie dat hij het zo erg voor ons vindt. En dan draait hij zich om en is-ie zo druk met ons provocerend aan te kijken dat hij stopt met lopen. Wat voor persoon ben je dan? Als je, na alles wat er gezegd is, nog steeds zo naar een familie kan kijken die iemand verloren is, ben je emotioneel gestoord.‚ÄĚ

Vriendin van Feis over deze paar seconden tijdens de zitting.

- Advertisement -

Het laatste nieuws

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -