19.8 C
Amsterdam
donderdag, september 28, 2023

#GLA2019: MORGEN NUMMER 1 RAP ACT 2019 BEKEND!

- Advertisement -
- Advertisement -

Nog één dag en dan is het eindeijk zo ver! Morgen wordt tussen 18:00 – 22:00 de nummer één Nederlandse rap act van 2019 bekend gemaakt in Club Villa Thalia te Rotterdam tijdens de Golden Lemon Awards (#GLA2019). Daarbij wordt ook direct de top 100 rap lijst gepresenteerd door RaptopNL.


HOE ZIT HET NOU?


In het afgelopen jaar waren er meer dan 150 artiesten in de race om kans te maken op deze prijs, de nummer één rap act van het jaar. Van augustus t/m november waren de stembussen geopend en konden mensen stemmen op hun top 5 rap acts van het afgelopen jaar. Dit is in massale aantallen gebeurd. Om daarna de awards zo eerlijk mogelijk te houden is de ranking deels gebaseerd op een aantal punten en vraagstukken. Hoeveel YouTube en Spotify streams heeft de artiest in het afgelopen jaar behaald? Hoeveel weken heeft de artiest in de charts gestaan? Hoe consistent is de artiest in de afgelopen jaren geweest? Hieruit is er een tijdelijke top 100 lijst gecreëerd. Na het sluiten van de stembussen en het in kaart brengen van de bovenstaande vraagstukken, is er nog een speciale vakjury overheen gegaan om de uiteindelijke top 100 lijst te vormen.  De vakjury bestaat uit specialisten van muzieklabels en brands zoals Sony Music, Rotterdam Airlines, Red Bull Music en Black Bananas. Zij hebben de artiesten beoordeeld op punten als teksten, flow, ademhaling, delivery, marketing en branding.

View this post on Instagram

De juryleden van RaptopNL zijn bij elkaar gekomen en hebben hun cijfers gegeven. De Raptop100 lijst is compleet en dit gaan wij bekend maken op 29/12/19 tijdens de Golden Lemon Awards in Club Villa Thalia te Rotterdam. Om de awards zo eerlijk mogelijk te houden is de ranking deels gebaseerd op een aantal punten en vraagstukken. Hoeveel YouTube en Spotify streams heeft de artiest in het afgelopen jaar behaald? Hoeveel weken heeft de artiest in de charts gestaan? Hoe consistent is de artiest in de afgelopen jaren geweest? Hieruit is er een tijdelijke top 100 lijst gecreëerd. Na het sluiten van de stembussen en het in kaart brengen van de bovenstaande vraagstukken, is er nog een speciale vakjury overheen gegaan om de uiteindelijke top 100 lijst te vormen. De vakjury bestaat uit specialisten Mahi Khalesi (Sony Music), Carlos van Erven (Rotterdam Airlines), Alexandros Christodoulides (Red Bull Music) en Ray Ondaan (Black Bananas). Zij hebben de artiesten beoordeeld op punten als teksten, flow, ademhaling, delivery, marketing en branding. Mede mogelijk gemaakt door: Cruise Control Studios Mahi Khalesi, A&R Manager at Sony Music Entertainment Carlos van Erven, Project manager at Rotterdam Airlines Ray Ondaan, Head of PR & S at Blackbananasnl Alexandros Christodoulides, Culture Marketing at Red Bull NL — Volg RaptopNL: @raptopnl Volg Mahi Khalesi: @mahikhalesi Volg: Carlos van Erven: @carlosvanerven Volg: Ray Ondaan @rayongram SPECIAL THANKS TO: Cruise Control Studios: @cruisecontrolstudios @quesianim ArtubeTV @artubetv RinnieB @rinnieb ———————————————————————————————————– Raptop vertegenwoordigt het beste hiphop -en urban muziek van Nederland. Bij Raptop kan men elk jaar stemmen op hun top 5 rap acts van Nederland. De top 100 rap acts van Nederland zal bekend worden gemaakt tijdens de Golden Lemon Awards. Daarnaast worden onze bezoekers/volgers elke dag voorzien van nieuws en updates uit de Nederlandse urban

A post shared by Raptop (@raptopnl) on


WAT KUNNEN WE VERWACHTEN MORGEN?


  • De officiele presentatie van de Raptop 100 lijst van het jaar
  • De bekendmaking en uitreiking van de nummer één rap act van 2019
  • De bekendmaking van het Raptop talent van 2019
  • De uitreiking van de Legend Appreciation Award
  • Een rode loper moment van 18:00 – 19:00 met interviews, fotomomentjes en een Golden Lemon Cocktail.
  • De mogelijkheid voor Meet & Greets bij de rode loper vanaf 18:00.
  • Live optredens van top 100 artiesten, talenten en DJ’s


WIE ZULLEN ER MORGEN ALLEMAAL OPTREDEN?


Er zullen diverse top 100 acts zoals F1rstman, Dodo en Souff optreden. Daarnaast wordt er gezorgd voor een goede balans met talenten zoals Eusz Gifuza, Mauro, Joel Renker en een nieuwe talent van Rotterdam Airlines genaamd Drew. Ook zorgen we natuurlijk voor grote verassingen en verschijningen op het podium. Kortom; als je dit mist kun je niet op je gemak 2020 in.


Ben jij artiest en wil je met jouw track in de RaptopNL Spotify lijst komen? Email naar ak@raptop.nl


Like het, deel het en zoals we altijd zeggen ‘Don’t sleep on this’. 


#GLA2019


Kun je niet zo lang wachten op een goed hiphop evenement? Vooralsnog kun je 2019 afsluiten bij de Golden Lemon Awards (#GLA2019) op 29 december in Club Villa Thalia Rotterdam. Heb je nog geen ticket? Koop ze hier snel.

- Advertisement -

Het laatste nieuws

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -