18.9 C
Amsterdam
donderdag, september 28, 2023

FRESKU DROPT VIDEOCLIP ‘GROTER’ (FT. YSSI SB EN SHADI)

- Advertisement -
- Advertisement -

Vandaag verschijnt Groter, de nieuwe videoclip van Fresku. In deze toegankelijke en online al populaire samenwerking met Yssi SB en Shadi, horen we Fresku zoals we hem kennen: scherp, gefocust, inhoudelijk sterk. Daarnaast gaat de Eindhovense rapper en acteur vanaf 12 mei eindelijk weer op tour.

“Sinds In de lucht (deel 1) is verschenen krijg ik heel veel goeie reacties op Groter,” zegt Fresku. “Ik wilde heel graag een video bij het nummer, ook om Yssi SB en Shadi centraal te stellen: dit nummer draait niet zozeer om mij, maar ook om de mensen en muzikale invloeden om me heen. Toen ik dit nummer opnam, had ik heel sterk het idee: het grootste gedeelte van mijn shine komt van de mensen die mij inspireren, niet van mijzelf. Dat wil ik uitdragen met deze video, en natuurlijk sowieso met Baranka.”

Baranka is het label dat Fresku vorig jaar oprichtte toen hij independent ging. Zijn soloplaat In de lucht (deel 1) was de eerste Baranka-release. Er zijn veel plannen voor volgende projecten, nieuwe artiesten en ook voor In de lucht (deel 2). “Daar ben ik druk mee bezig, het komt er snel aan. Maar ik wil nu eerst echt gaan toeren, weer direct contact krijgen met fans.”

De In de lucht-tour begint op 12 mei in Fresku’s thuisstad Eindhoven. “Veel mensen weten dat ik erg kritisch was op het coronabeleid, en daarom heb ik ook helemaal niet opgetreden de laatste maanden. Ik kan het niet ontkennen: het was mede daardoor een zware tijd. Rondom mijn vorige plaat In het diepe heb ik maar twee shows kunnen doen, ook door corona. Ja, dat heeft er best wel ingehakt, zeker omdat ik in die tijd wegging bij TopNotch. Ik heb me toen wel groter gehouden dan ik me voelde; ik heb me door die zware periodes heen moeten bikkelen. Nu is het tijd om weer echt de wereld in te gaan.”

Ook los hiervan is het een drukke periode voor Fresku, die door de prestigieuze 4 & 5 mei-commissie is verkozen tot Ambassadeur van de Vrijheid (Check: https://www.bevrijdingsfestivals.nl/ambassadeur/fresku/). “Dat voelt dubbel voor mij, maar vooral heel dankbaar.” Ook gaat binnenkort de door Teemong geregisseerde film Canceled, met Fresku in de hoofdrol, in première op het roemruchte Amerikaanse filmfestival Tribeca. “Heel tof,” zegt Fresku. “Sowieso is dit een dankbare periode. Ik kijk ook met enorm veel trots terug op In de lucht (deel 1), maar ik voelde wel dat er iets ontbrak doordat ik niet kon toeren. Nu pas gaan we eindelijk echt helemaal doen waar we twee jaar geleden aan zijn begonnen.”

Check de clip:

- Advertisement -

Het laatste nieuws

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -