17.6 C
Amsterdam
zaterdag, mei 25, 2024

FRENNA WINT EDISON POP AWARD CATEGORIE HIP HOP

- Advertisement -
- Advertisement -

Gisteren werden er in de Westergasfabriek in Amsterdam de Edison Pop Award uitgereikt. De Edisons is één van de meest toonaangevende Nederlandse muziekprijs sinds de jaren ‘60.


GESCHIEDENIS


De Edison Pop Awards wordt sinds 1960 uitgereikt in Nederland. Waarmee het de oudste muziekprijs in Nederland is. Wereldwijd is alleen de Grammy’s één jaar ouder.


THOMAS EDISON


De award is vernoemd naar Thomas Edison. Hij is de uitvinder van de fonograaf, de voorloper van de grammofoon. Op het begin werden de Edisons alleen voor klassiek en populaire/lichte muziek uitgereikt. Daar is in 1998 verandering in gekomen toen het uitgebreid werd voor pop, klassiek en jazz/world.

EDISON POP AWARD

EDISON POP AWARD 2019


In Amsterdam werden gisteren de Edison Pop Awards dus uitgereikt. In de categorieën; Pop, Rock, Hip Hop, Dance, Nieuwkomer, Alternative, Hollands, Nederlandstalig, Video, Song en Album. Voor de categorie Hip Hop ging de strijd tussen Bizzey, Frenna en Ronnie Flex. Uiteindelijk heeft Frenna de prijs gewonnen voor zijn album Francis. Zijn album stond sinds het begin van de klassering in de Top 3 van de Album Top 100. De categorie Videoclip werd gewonnen door Zwart Licht en Ray Fuego met de clip van ‘Zwarte Hollanders’. De video werd gemaakt door Deebo.Wat is jouw Top 5 van Nederland? Laat het ons weten in de comments en stem!


- Advertisement -

Het laatste nieuws

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -