1.6 C
Amsterdam
dinsdag, december 5, 2023

FRANSE RAPPER MHD VEROORDEELD VOOR MOORD

- Advertisement -
- Advertisement -

Franse rapper MHD is recentelijk veroordeeld tot een gevangenisstraf van twaalf jaar vanwege zijn betrokkenheid bij de moord op een 23-jarige man in Parijs in 2018, zoals gemeld door Franse media op zondag.

In juli 2018 werd het slachtoffer eerst aangereden door de auto van MHD, wiens echte naam Mohamed Sylla is. Vervolgens werd hij belaagd door een groep van twaalf mensen die hem ernstig mishandelden en met steekwapens aanvielen.

De Mercedes van Sylla werd geĆÆdentificeerd in een video-opname van een ooggetuige. Zijn voertuig werd een dag later uitgebrand teruggevonden. De moord wordt toegeschreven aan een conflict tussen twee jeugdbendes in Parijs.

Sylla werd begin 2019 gearresteerd en hoewel de artiest alle beschuldigingen ontkende, werd hij in de zomer van 2020 onder strikte voorwaarden vrijgelaten. Dit afgelopen weekend stond hij terecht samen met acht medeplichtigen, waarvan vijf veroordeeld zijn tot gevangenisstraffen variƫrend van tien tot achttien jaar.

De rapper staat bekend om zijn unieke mix van trapmuziek en invloeden uit West-Afrikaanse muziektradities. Sylla heeft in totaal drie albums uitgebracht.

- Advertisement -

Het laatste nieuws

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -